Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Padlógázzal a szakadékba

2009.07.28. 13:29 :: gg

Az SZDSZ sorsát nézve óhatatlanul Ridley Scott Thelma és Louisának zárójelenete jut eszembe, a szakadékba zuhanó főhősökkel, legalábbis ezt a képet festette le Ablonczy Bálint a Heti Válasz újságírója. Elhangzott még a „kisgazdásodás”, ami elég durva ámde találó leírása a jelenlegi helyzetnek.

Essünk neki még egyszer, remélhetőleg utoljára az SZDSZ-nek, ami már a legkevésbé sem érdekes vagy szórakoztató. Már nem csupán belerúgtunk a döglött oroszlánba, de táncolutnk is busa fején szöges bakanccsal, lássuk be végre, unalmas.

Az utolsó felvonásban még sikerült ízekre szedni a Szabad Demokraták küldöttgyűlését és új elnökét. Érdekes és egyben zavaró jelenség, hogy olyan egykori tagok esnek cséphadaróval a pártnak, akik még néhány hete véd- és dacszövetségben voltak azzal. Az est legérdekesebb kérdése, hogy ki mikor ábrándult ki a pártból, mikor döntötte el, hogy többet rájuk nem szavaz. Szerencsére a vendégek, Török Imre a Hill-Top társtulajdonosa és Ablonczy Bálint újságíró, gyorsan túlléptek az SZDSZ ekézésén, jelenlegi helyzetén és rátértek a magyar politikai élet egyéb pártjaira.

Nyilvánvaló jelentős átrendeződés várható a magyar politikai színtéren, a meglepetést leginkább az MDF túlélése jelenti, és legvalószínűbb, hogy a szocialisták lesznek azok akik legközelebb eltűnnek a süllyesztőben. Társadalmunk nagy része sajnos teljesen kiábrándult a politikából, eléggé megerősödött az euroszkeptikusak, kapitalizmusellenesek tábora, ez magyarázhatja például a Jobbik előretörését is.

Szó esett még a politikai marketingről, a Margit híd "felújításáról", a korrupcióról, a jövőbe vetett hitről. Miért is kell debilnek nézni valakit, aki ma mosolyogva sétál az utcán Magyarországon? Erre is keresték a választ az adásban a műsorvezetők, Kóczián Péter, Rangos Katalin és vendégeik: Ablonczy Bálint és Török Imre.

Szólj hozzá!

Címkék: politika rádió unalmas szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr521273533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása