Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

2008 minimumjai - a teljes lista

2008.07.03. 12:27 :: gg

30. hét
 
HÍR: Felmentettek három tojásdobálót  - Véget ért délután öt óra után az utolsó, a szombati Meleg Méltóság Mente napján őrizetbe vett tojásdobáló gyorsított tárgyalása is – kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol a szombaton előállított 57 ember közül hétnek tartották meg a tárgyalását. Három embert felmentettek, a másik négy ember garázdasági ügyében indult eljárását átminősítették rendzavarássá. Őket négyüket pénzbírságra ítélte a Bíróság, melyből még az előzetesben töltött 3 nap költségeit is levonták.
 
 
Az a minimum, hogy a bíróságok merjék alkalmazni a meglévő jogszabályokat és a jogalkalmazó szervek teremtsék meg a köz- és jogbiztonságot Magyarországon.


HÍR: Esztergom polgármestere elnézést kért Párkánytól  - Szombatról vasárnapra virradó éjjel magukat náciknak valló fiatalok buliztak Esztergomban, majd néhányan átmentek a Duna másik oldalára és ott náci jelszavakat skandáltak. Hetet el is fogtak a szlovák rendőrök.
 
Az a minimum, hogy ha már nem tudunk rendet tartani, akkor bocsánatot kérünk, és reméljük, hogy mások is követik a fenti példát, mert nem emlékszünk arra, hogy az elmúlt hetek atrocitásai miatt más felelős vezetők is bocsánatot kértek volna az érintettektől.

 


28. hét
 
HÍR: Ismét harcok a pesti utcákon  - a szombati melegfelvonulást szélsőségesek folyamatosan tojásokkal és kövekkel támadták, Horn Gábort és Orosz Józsefet pedig tettleg bántalmazták.
 
Az a minimum, hogy aki nem ért egyet az Alkotmány bizonyos lényeges passzusaival, az válasszon magának olyan lakóhelyet, ahol nem ilyen szigorú az alaptörvény.

 


27. hét
 
HÍR: Az ORTT elvenné a frekvenciáját, de azért támogatja a Tilost  - Az ORTT pár hete nem hosszabbította meg a Tilos Rádió műsorszolgáltatási szerződését, így lehet, hogy az adó eltűnik az éterből, de azért adtak nekik másfél milliót a stúdiótechnika fejlesztésére.
 
Az a minimum, hogy amennyiben az ORTT támogatni kívánja a Tilos Rádiót, azt egy szabad frekvenciával tegye.


HÍR: Őrizetbe vették a kerítésbe áramot vezető férfit - A három férfi azért akart bemászni a kertbe, hogy uborkát lopjanak, és eközben érte őket áramütés. A kertet már több alkalommal megdézsmálták tolvajok, ezért a tulajdonos, egy idős férfi, áramot vezetett az ingatlan kerítésébe.
 
Az a minimum, hogy tanuljunk ebből.

 
HÍR: Ki a legjobban fizetett állami cégvezér? - Az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok csúcsvezetőinek zsebében szeretett volna turkálni az Index az év elején. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és az akkor még létező Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól kértünk adatokat nagyjából ötven állami cég vezetőinek jövedelméről, prémiumáról, esetleg extra végkielégítéséről. Csak a GKM-hez tartozó hét cég adatait kaptuk meg – valamint néhány kulturális társaságét –, ezért a TASZ-szal közösen pert indítottunk az MNV ellen. Az első tárgyalási nap hétfőn volt, határozathozatal szeptemberben lesz.

Az a minimum, hogy meg legyenek fizetve a felelős vezetők.
Az a minimum, hogy ha az adófizetők pénzéből kapják a fizetésüket az állami cégvezetők, akkor ugyanezek az adófizetők tisztában lehessenek a bérezés mértékével.
Az a minimum, hogy az állami cégvezetők bérét a teljesítményük és felelősségük arányában értékeljük.

 
26. hét
 
HÍR: Drága, de dobálásbiztos lesz a pesti Hyde Park
  - a Főkert Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a legnagyobb költséget az okozza, hogy alaposan leragasztott, strapabíró terméskő, például gránitburkolattal kell borítani a 280 négyzetméteres területet, amelyen majd a reménybeli szónokok hallgatósága áll. Nem szabad előfordulnia ugyanis annak, hogy a közönség felszedi a köveket, és megdobálja a szónokot.

Az a minimum, hogy ha valaki el akarja mondani a véleményét, akkor ne kelljen attól tartania, hogy megdobálják.


HÍR: Szentesi drámatagozat: Betelt a keserű pohár - A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban az 1978-79-es tanévben indult útjára az első irodalmi-drámai osztály, amit most, 30 év után megszüntetnek, mert felmondtak Keserű tanár úrnak.

Az a minimum, hogy oktatási, művészeti és kulturális értékeket ne lehessen egy tollvonással megszüntetni.

 
HÍR: A Parlamentre borítják a meggyet – az alacsony felvásárlási árak miatt tiltakoznának a termelők.

Az a minimum, hogy a mezőgazdasági termelők is értsék meg, hogy piacgazdaságban élünk.


25. hét
 
HÍR: Fodor örül a párbeszédnek - Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke egy héttel azután válaszolt Orbán Viktor levelére, hogy a Fidesz elnöke azt elküldte neki. 

Az a minimum, hogy ne legyen hírértéke annak, ha két politikus szóba áll egymással!

 
HÍR: Közérdekű munkára ítélték Budaházyékat a hídfoglalásért - Harminc nap közérdekű munkára ítélte Budaházy Györgyöt és öt társát hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mert Erzsébet-hídi demonstrációjukkal akadályozták a BKV autóbuszainak közlekedését. Az ítélet nem jogerős.

Az a minimum, hogy a hídfoglalók költözzenek Szabolcs megyébe.
Az a minimum, hogy egy olyan önkormányzatnál vállaljanak közmunkát, ahol a segély ehhez van kötve.
Az a minimum, hogy mivel hídfoglalóként zömében munkanélküliek, így a segélyt is megkaphatják.


HÍR: Végrehajtást kért a TASZ az NBH ellen – A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, tavaly novemberi ítéletében arra kötelezte a Nemzetbiztonsági Hivatalt, hogy 90 napon belül közölje a Társaság a  Szabadságjogokért jogvédő szervezettel, hogy az általa kezelt iratok közül mely dokumentumok titkosítása szűnt meg 2005-ben. Az NBH nem tett eleget a jogerős ítéletnek, ezért a TASZ bírósági végrehajtást kért a titkosszolgálattal szemben.

Az a minimum, hogy legalább az állami intézmények hajtsák végre a bírósági ítéleteket.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr42551051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása