Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

A terror máza

2009.06.12. 14:21 :: gg

A Fidesz elsöprő győzelme, a Jobbik látványos megerősödése és az SZDSZ haláltusája megfelelő beszédtémát biztosítanak, egy ideig még a válságról is biztosan elfeledkezünk. Az eredmények kapcsán mindenki a Jobbikra figyel, de nem szabad szótlanul elmenni a másik legfontosabb tény mellett, miszerint az SZDSZ most már hivatalosan is halott.

A párt hosszas és látványos vergődése Kuncze Gábor lemondásával kezdődött, a kegyelemdöfést a választási kudarc adta. Mint várható volt a hippikultúra nem hatott meg elég szavazót és sosem tudjuk meg, hogy egy Kóka János által vezetett vérgőzös kapitalista liberális pártnak mennyi esélye lett volna a fennmaradásra. Az eredmény persze nem nagy meglepetés, a közvélemény-kutatások előre sejtettek egy csúfos bukást.

Szintén előre látható volt a Jobbik térnyerése, ami akár természetesnek is mondható általános politikai és morális válság idején. A folyamat, hogy a politikából kiábrándult tömegek a szavazástól távolmaradással, vagy protestszavazatokkal tüntetnek a vezető elit ellen nagyban hozzájárul a radikális pártok erősödéséhez.

A Jobbik, habár most nagyon ünnepli magát ezzel az eredménnyel csak esélyt kapott arra, hogy bemutassa a korszerű fasizmust. Ha képtelenek lesznek civilizálódni, ugyanúgy eltűnnek, mint a MIÉP néhány évvel ezelőtt. Kérdéses azonban, hogy Vona Gábor 1000 Eurós interjúdíja mennyire járul hozzá a párt népszerűsítéséhez (függetlenül attól, hogy a hír igaz-e). Ilyen feltételekkel valószínűleg továbbra is csak saját közönségük olvas róluk a különböző fasiszta-fanzinokban, míg a komolyabb sajtóorgánumok radikális csürheként emlékeznek meg róluk. Jó érzés lehet végre kiosztani a sajtót, és jól bemutatni neki, de ez a nagyképű hozzáállás hosszútávon visszaüt és további elszigetelődéshez vezethet. Az pedig már megint egy külön kérdés, hogy a sajtónak hogyan kell kezelnie egy Jobbikot.

Emellett azért a Jobbiknak nem kell félnie attól, hogy társak nélkül marad a távoli Brüsszelben, hiszen rajtuk kívül még ott lesz a British National Party és úgy tűnik Silvio Berlusconi pártjának sem ártott meg, hogy vezére tinilányokat kefélget szabadidejében.

A többi magyar párt hozta a szokásos formáját, a Fidesznek bejött minden idők legsemmitmondóbb, legdemagógabb kampánya, az MSZP megkapta büntetését a saját teszetoszasága miatt és úgy tűnik az MDF megúszta a süllyesztőt. Utóbbi megfelelő stratégiával akár a hosszútávon biztosíthatja jövőjét a magyar politikában.

Valóban radikalizálódik a társadalom, vagy a kiábrándultság kedvez a szélsőségeknek? Van-e esély egy kétharmados Fidesz kormányra vagy elképzelhető egy Fidesz-Jobbik koalíció? Erről beszélgetnek vendégeink Schmidt Mária és Gerendai Károly, 12-én 17:00-tól a Rádió Café 98.6-on.

80 komment · 2 trackback

Címkék: politika jobbik gerendaikaroly schmidtmaria

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr151181017

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.06.12. 18:05:13

M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből "-Ez egy könyv? -Nem, ez a plafon." (egy életcentrikus orosz nyelvkönyvből) Kedves honfitársaim! Roma barátaim! Szomorú vagyok, szomorú, mint a fa…

Trackback: Athos blogja 2009.06.12. 16:41:32

1000 euró? Eszednél vagy?Felejtsük már el ezt az 1000 eurós marhaságot, itt a sajtóközlemény róla. Nincs ilyen, szó se volt ilyesmiről. Bocs, de nem akartam egy kommentért Indafiókot regisztrálni, ez a bejegyzés csak a trackback küldés kedvéért jött létr…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-putyin- 2009.06.12. 16:23:44

gratulálok a fenti íráshoz. és a fidesz volt a demagóg, és fasiszta a jobbik. értem. nektek is tudnék megfelelő elfoglaltságot találni.

Agagag 2009.06.12. 16:27:30

"Erről beszélgetnek vendégeink Schmidt Mária és Gerendai Károly, 12-én 17:00-tól a Rádió Café 98.6-on."

Gratulálok. Ez üti a szövegedet.
Gerendai ért hozzá.
És te is.

Szánalmas reklám.
Ahogy az írás is.

tiszavirág12 2009.06.12. 16:36:14

Én is gratulálok az íráshoz! Igaza van, a Fidesz demagóg, a MSZP teszetosza, a Jobbik meg neonáci.

Fidesz-Jobbik koalício? Ugyan már! Orbán úr meg fog esküdni hogy nem fog a Jobbikkal koalícióra lépni. Mint ahogy Torgyánnal se lépett.

Hát meglátjuk...

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 16:44:13

@tiszavirág12: Orbánnak a nagy liberálisnak volt kitől tanulnia. Az szdsz hazudta az 1994-es komcsi térnyeréskor, hogy semmiképp sem lépnek koalícióra horngyuszkóval. Aztán tették ezt annak ellenére, hogy gyulabá meg nagy szakértői egyedül is képesek lettek volna kormányt alakítani.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 16:51:20

Szegény bamba blogoló azzal foglalkozik, hogy Berlusconi miféle tinilányokat kefélget. Na ebből aztán az kerekedik, hogy "ugyemondtamhogyfasiszta":) Nos a helyzet azért árnyaltabb. Több mint 400ezer becsületes magyar állampolgár akarta a jobbik EU-s parlamentbe kerülését, úgyhogy kussolni. Világos? A kirekesztő, szélsőséges hangnem, amit itt megengedtél magadnak, a kuruc.info hasábjaira való. Leírom újfent. Több, mint 400ezer szavazó, tehát kussolsz. Nem illik lefasisztázni csaknem félmillió becsületesen dolgozó magyar állampolgárt. Vagy ezt képtelen vagy felfogni? Írásod okán odavaló lettél, ahová a Jobbikot kívánod.:)

YiDaKi 2009.06.12. 17:06:38

JA, ha több mint 400ezren szavaznak egy pártra akkor az már nem lehet fasiszta, ugye ... érdekes okfejtés ... :D:D:D:D:D:D:D

chr(27) 2009.06.12. 17:14:10

Pont az a 400ezer amelyik kiakasztoan hulye

Michael Collins 2009.06.12. 17:15:04

Nem a savanyú a szöllő effektus játszott be a cikk írójánál?

pistii 2009.06.12. 17:15:39

Az Szdsz meg arra esküdött meg, hogy nem lép koalícióra a kommunistákkal. Először 1994-ben tette meg, s mindez még a mai napig tart. Köszönjük mszp, ezért fogsz eltűnni a süllyesztőben - remélem örökre. Nem értem, hogy a Fidesz kampányában mi volt a demagóg. Csak tényeket sorolt fel. Az igazságot azokról, akik ezt az országot tönkrették, tönkreteszik. A visítozó, károgó kommunista asszony (Lendvai elvtársnő) szerint az ország nem ellenük szavazott. Ez a nő vagy hülye vagy direkt csinálja. Könyörgöm: kb 600.000 ember szavazott erre a bandára 8 millió szavazókorúból. Iszonyat!

blokkos 2009.06.12. 17:17:57

Miért is ne lehetne ebben az országban 400 eter fasiszta? De hogy becsületes...???

Hatványpatkány 2009.06.12. 17:22:53

Korrekt írás, és egyetértek tiszavirággal.
Egyebekben az ember nem szereti, ha lehülyézik, akkor sem, ha az. A Jobbikosok se szeretik, ha neofasisztának nevezik őket. Pedig azok.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 17:25:13

"az MSZP megkapta büntetését a saját teszetoszasága miatt"

Párdon! Ez mi is? Mszp-t nem a "teszetoszaságért" bűntették. Az állandósult korrupcióért, az államcsőd közeli helyzetért, azért mert nem képes rendet tartani, megvédeni az állampolgárait stb stb. Khhm "teszetosza" :D Semmit nem tanultatok és semmit nem felejtettetek marhák...

pinduri777 2009.06.12. 17:27:39

Kedves Posztíró! Magyarországnak elege lett a cigányokból és a buzikból. Ha te értük rajongsz, menj a pcsába (akár szó szerint), ha maradsz, azonnal hagyd abba az írást, mert ahhoz és a politikához tök hülye vagy. Köszönjük.

szkeptikus vagyok 2009.06.12. 17:33:17

Ha akkora fasiszta a Jobbik, akkor megígéred, hogy további erősödése esetén csomagolsz, és otthon, a Közel-Keleten rettegsz tovább??? Mindenki jobban járna!

Megfigyelo 2009.06.12. 17:41:10

@Mózsi bá: Es ha szabad megkerdeznem, hany millio nemet szavazott Adolf Hitlerre? O vegso soron demokratikus valasztasokon jutott hatalomra - akkor mar nem is volt fasiszta?

Megfigyelo 2009.06.12. 17:43:58

@pinduri777: A ciganyok es a homoszexualisok ugyanolyan teljesjogu magyar allampolgarok mint te vagy. Te menj oda, ahova mast kuldesz!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.12. 17:44:31

Néha egy bloggernek meg kell tennie valamit. Nem nehéz dolog: körül kell néznie. Olvasottnak kell lennie. Mozaikokból kell összeraknia egy-egy értelmes "cikket", posztot, bejegyzést, pont azért, hogy az olvasói ne csak anyázzák, hanem érdemben éljenezzék.

Kedves posztíró, bloggertársam: te ezt nem tetted meg, és tudod, nagyon örülök neki, hogy a kommentjeid java része melegebbre küldött, mert így nekem ezt nem kell megtennem; én csak össze-vissza csacsogok itt arról, hogy a fasizmus, amivel a Jobbik nevezetű pártocskát vádolod, jönni fog, és nem, egyáltalán nem fog fájni - azoknak, akik becsületesek, akik magyarok, akik büszkék, akik építenének, nem rombolnának, akik dolgoznak, akik betartják azokat a játékszabályokat, amiket sok-sok érdekes nózijú, sok-sok pajeszos, sok-sok haverod nem tartott be (soha).

Ez az igazság.
Nézz utána, mi a fasizmus lényege, és ne kösd össze a fejedben a horogkeresztes zászlóval meg egy Adolf nevezetű jó emberrel, mert ezt csak a fejedbe ültették, de nem igaz!

Tanulj, legyél blogger, írj!

Bátorság! :-)

elmoro 2009.06.12. 17:45:33

@Mózsi bá: az arrogáns stílus nem fedheti el a ténybeli tévedést: nem 400 ezer szavazó akarta, hogy a jobbik képviselője brüsszelbe kerüljön: a 400 ezer nagy részének fogalma sincs róla és nem is érdekli brüsszel. mint rendesen az emberek nem valami mellett, hanem ellen szavaztak ezúttal is. ez a szavazás praktikus tétjét tekintve EP képviselőre vonatkozó volt, ám a szavazófülkében ez vajmi kevés szavazónak jutott eszébe. ellenben erősen befolyásolták a választásban az érzelmek, méghozzá a negatív érzelmek: kire haragszik, kit utál. és paff, az ellen szavaz. ehhez járulnak a pofonegyszerű, hatásvadász - no meg programhelyettesítő - kortesmondatok, amiket olyan jól esik hallani, mert azt harsogják, amit hallani szeretnénk, nem a kellemetlen valóságról szólnak, legjobb esetben annak szilánkjait tartalmazzák és a polgár szavaz. a maszopra nem, mert 1.mindig utálta, 2.nem utálta, de csalódott benne, a fideszre nem, mert 1.mindig utálta, 2.nem utálta, de csalódott benne, 3.imádta, de csalódott benn - ekkor még nagyobb a harag, viszont akkor sem fog a maszopra, és a madöfre? ami annyiszor volt béna, gyenge, gigafonos törpe, "na ne röhögtessenek már"... így aztán összejön 400 mínusz pár ezer "negatív" szavazó, értsd: a szavazatával a szembenállását, az átvertségét és a haragját fejezi ki és kifejeződésében a hazai terepre szánja. akkor is, ha brüsszelbe megy, aki kapta.

Megfigyelo 2009.06.12. 17:46:16

@szkeptikus vagyok: Mert lenne otthona egy magyar allampolgarnak a Kozel-Kelet? Szerintem, aki itt szuletett, az itt van otthon, es ezt legfeljebb aljas gazemberek (mint Te?) vonhatjak ketsegbe.

Megfigyelo 2009.06.12. 17:49:28

@Tom Bobb: A fasizmus a politikaban egy gyujtofogalom mar a 30-as evek ota. Ide tartoznak a nevado olasz fascismo mellett a nemet nacik, a magyar nyilasok, a spanyol falangitak, a Jobbik...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.12. 17:51:07

Ajjaj, mindjárt kivívom Megfigyelő haragját, és "mennyek az annyába", vagy mifene lesz velem is... :-)

Igen, egyetértek, hogy túlságosan erős kijelentés, hogy a blogíró menjen el innen, ha jön a fasizmus, mert lehet, hogy echte magyar, aki csak kicsit botlott, mert a hülye barátai botladoztatják, és nem hagyják, hogy ebben a mai sejtelmes világban saját világképe, véleménye legyen. Elképzelhető.

Éppen ezért tanácsolom tehát, hogy mielőtt ilyen "felforgató" cikket teszünk ki a blogunkra, jól nézzünk körbe, nehogy támadhatóak legyünk!

Szocializmus = nem működött.
Kapitalizmus = nem működik.
Fasizmus = még nem próbáltuk, mert ahol megpróbálták, ott a "demokratikusak" (nózival) elnyomták a próbát.

feribácsi 2009.06.12. 17:51:56

A Jobbik azért kapott sok szavazatot, mert beszéltek olyan létező problémákról, amelyekről a többi párt nem vett tudomást. Az ő megerősődésük talán meghozza a többi párt bátorságát, hogy foglalkozzanak ezekkel a kérdésekkel.

elmoro 2009.06.12. 17:52:15

@pinduri777: neved jó :) viszont a differenciálás nem nagyon meg. gondolj csak arra, téged mennyire sért, ha veled szemben nem gondolkoznak differenciáltan. így nyilván nem jó, ha te viselkedsz úgy. ráadásul nem vet jó fényt a differenciálatlanul gondolkodóra a magatartása, mert intelligenciabeli hiányosságokra enged feltételezni. vagyis ne hagyd, hogy ha már elragadnak az érzelmeid, úgy tűnjön, mintha az az elméd szava lenne, pinduri.

Megfigyelo 2009.06.12. 17:58:15

@elmoro: Hat sajnos attol tartok, van Magyarorszagon ennyi (bar ha talan nem is igazan tudatos) fasiszta. Sajnos. Eddig nem volt partjuk. Sajnos lett. (Orban csinalta maganak, hogy legyen egy kie kezes "segedpart", mert a magyar valasztasi rendszerben az nagyon hasznos, de aztan elszabadult hajoagyu lett belole.)

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2009.06.12. 17:58:41

Az MSZP meg az SzDSz már bemutathatta, milyen a korszerű (nemistudommicsoda).

Minden esetre örülök, hogy ez a két párt eltűnik a süllyesztőben. Illetve csak remélem, hogy a legkártékonyabb pártot, a hatodik erőt lassan követi az mszp is.

A Jobbik akármit csinál, soha nem fogja úgy elkúrni ezt az országot, mint ahogy (idézet gyurcsány fegyenc beszédéből), azt a szocialisták, és a liberálisok együtt tették.

Megfigyelo 2009.06.12. 18:03:03

A Jobbik gyilkolni akar, kerdes, hogy hagyjuk-e.
(Tkp. mar meg is kezdte, mert ha esetleg szemely szerint nem is Jobbikosok/Gardistak gyilkolnak a ciganysorokon, ok a felbujtok.)

Megfigyelo 2009.06.12. 18:04:16

@feribácsi: Sajnos olyan problemakrol van szo, amiknek nincs megoldasa.

elmoro 2009.06.12. 18:04:28

@Tom Bobb: mondjuk ha a háborúban náci gyilkossággá terebélyesedett változattól eltekintünk, mert nem állítható párba a békés, folyamatos életben megélt fasizmussal, akkor sem mondanám, hogy nem próbálták ki, legfeljebb te nem voltál ott. spanyolország, pl, és ha címkéjében nem is, de érzetében erősen chile, argentína, na, hallatszik a harangszó? ezeken a helyeken, csakúgy, mint máshol, a kedvezményezett elit állította, hogy a rendszer jó. következtetés:
fasizmus=nem működött.
új ötlet? / leülhetsz.

elmoro 2009.06.12. 18:06:51

@Megfigyelo: mintha elgaloppíroznád magad. kétlem, hogy a Jobbik gyilkolni akar. hogy jobbikos-e a felbújtó, azt pedig bizonyítani kellene, mielőtt nagy mellénnyel kijelentjük.

pistii 2009.06.12. 18:10:30

Fideszesként kérdezem: az egyik hozzászóló azt írja, az országnak elege van a buzikból. Kiknek? Miért? Mi rosszat tettek ők neked? Kit bántanak? A melegek miről tehetnek? Ezt nem értem.A homoszexualitás nem pátfüggő. A Jobbikban talán nincsenek melegek? Na ne! Ha nem tetszik valakinek az életvitele, akkor azt nyomjuk el, közösítsük ki, öljük meg? Primitív, tanulatlan ember gondol ilyeneket.

fourgee 2009.06.12. 18:10:54

"A párt hosszas és látványos vergődése Kuncze Gábor lemondásával kezdődött, a kegyelemdöfést a választási kudarc adta."

A pártot a "kókajánosok" meg "gusztospéterek" meg a többi hasonlók tették hidegre, akiknek annyi közük van a liberalizmushoz, mint a náciknak a Dohány utcai zsinagóga felépítéséhez.

Kóka számára a pénz az úr, és a liberalizmus a hozzá hasonlókban ott bújik meg, hogy akik a köreikbe tartoznak, azoknak mindent szabad. Mondjuk ez elég érdekes értelmezése a szabadelvűségnek. A "tégy a gyűlölet ellen" párt Gusztos Péterétől meg eddig csak gyűlöletet láttam...

Sajnos az egész úgy alakult hogy egyesek most megpróbálák Fodor nyakába varrni az egészet. Rossz időben volt rossz helyen, és a sok kis idióta majom miatt neki kell "bűnhődnie".

Egyébként meg nem a Jobbikon kell siránkozni, ők csak egy válasz egy VALÓS problémára, ma Magyarországon. Nem a Jobbikot kell támadni, hanem az ő erejüket létrehozó okokat kellene megszűntetni, amivel a magát baloldalnak nevező erő inkább csak a szőnyeg alá söpört.

Sokan sajnos még mindig nem értik hogy mi a liberalizmus lényege és ahelyett hogy tényleg megteremtenének egy liberális erőt Magyarországon, most inkább tele pofával elkezdenek nácizni meg fasisztázni, miközben magukat kikiáltják kizárólagosan liberálisnak...

elmoro 2009.06.12. 18:12:35

@Megfigyelo: spekuláció, elutasítom. :)

tisztázni kellene, ki a (bármilyen) elvet valló ember. aki tudja, mit, miért beszél. márpedig akiket te nagyvonalúan fasisztának nevezel, annak a többsége nem elveket vall, hanem a keserűségét, a hűtőszekrény tartalmának megcsappanását, érzelmi kifosztottságát, vezetőiben való hitevesztettségét ordítja szóval és szavazattal. és minél tovább tart a keserűség, annál dühösebb lesz azokra, akiknek köszönheti és azokra, akikről azt hiszi, hogy köszönheti.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.12. 18:16:17

Már megint belegabalyodtam a vitába... :-) Ki hitte volna?
Csak sorjában.

@Megfigyelo: Elég durva a feltételezés, és hadd tegyem meg, hogy a mondatodat másként fogalmazom, vagyis más szavakat, rövidítéseket teszek bele, mint azt te tetted! Így hangzik: "Az MCF Roma Összefogás Párt gyilkolni akar, kérdés, hogy hagyjuk-e. Már meg is kezdte, ugyebár, mert ha a hatalom el nem ismeri, hogy cigányok és sötétebb bőrű emberek gyilkolnak az utcákon, a falvakban, a saját otthonaink magányában, attól még ők a felbújtók".

Ez így hogy tetszett? Felesleges ilyen ostoba mondatokjkal vagdalózni. Szerintem.

@elmoro: Igazat adok, most valóban kicsit könnyelmű voltam, és vacsorakészítés közben nem gondoltam Chilére, meg a hihetetlen fejlődést produkáló Spanyolországra, Argentínára. Bocsánat érte!
Ezen országok valóban a fasizmust vezették be, mint politikai rendszert, és meglepő módon működő társadalmat, ipart, mezőgazdaságot voltak képesek felmutatni, majdhogynem dübörgő gazdaságot, ami nem is tetszett a "demokratikusoknak", hiszen az nem való, hogy egy fasiszta tudjon gondolkodni, irányítani, és sikereket érjen el!

A fasizmus, mint olyan, igenis működött a fentebb említett országokban. Ne feledjük: a '30-as évek Spanyolországa gazdaságilag fejlett volt, és lehet a tábornok bácsit "nemfrankózni", attól még ő volt a Franco, mert olyan országot épített, amely a halála után szépen le is csüccsent, egészen addig szegénységben tengődött, míg be nem vették az EU-ba (nézz utána!).
Argentína következik, az ország, amely a '40-es és '50-es években a világ csodája volt, mert pont olyan fejlett, gazdaságilag erős ország volt, amilyenről itt Európában csak álmodozhattak. Argentína volt Dél-Amerika egyetlen olyan országa (ezekben az években), amelyik jobban "európai" volt, mint némelyik európai ország. Olvass, baráűtom!
Következzék Chile? mondjam, vagy mutassam? Chile a tábornok vezetése alatt olyan jóléti állammá fejlődött, amilyenről addig nem is álmodhatott volna, és ugyan stadionokat töltöttek meg a "rosszarcúakkal", meg üldözés volt, meg katonaság az utcákon, de hát valahogy, kedves barátom, harcolni kell a töbségben lévő "demokráciákusok" ellen... (ha érted, mire gondolok).

Na, mindegy, ennyit a mai kesztyűmről, felvettem, és inkább majd posztolok erről is, mert sok-sok fejben a fasizmus egy rémes valami, nem pedig az, ami.

Egy korrektebb politikai esély.
Talán.

elmoro 2009.06.12. 18:19:55

@Tom Bobb: Adolf nevezetű jó emberre, vagy Adolf nevezetű jóemberre gondolsz? ha az előbbi, akkor baj van veled. ha nem, csak nem megy a magyar helyesírás elég jól. nyugtass meg, kérlek! :)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.12. 18:23:32

@elmoro: Ajja, kezdünk belebonyolódni abba, hogy rendesen tanultunk-e az oskolában, rendesen bemagoltuk-e azt, amit bemagoltattak velünk, és ha vannak ezeket a tényeket máshogy látók, akkor azok... (khmmm).

Jó emberre gondoltam.
Bocs. Nem tudlak megnyugtatni.

Azonban.
Nincs olyan, hogy jó ember, és nincs olyan, hogy rossz ember. Bár sokan szeretnék, hogy például egy Adolfról azt valljuk, hogy rossz ember volt. Pedig ez így nem igaz, ahogyan az is inkább provokáció volt a részemről (elismerem), hogy jó embernek írtam. Mert én sem gondolom ezt, hiszen nem volt sem jó, sem rossz. Ember volt. Egy vezető.

A tanulmányaink szerint rossz vezető. Mert tett rossz dolgokat. Mások szerint jó vezető, mert demokratikus úton megválasztották, elérte, hogy...

(Mégsem gabalyodok bele... )

Alamio 2009.06.12. 18:24:33

Ez nem szinkrontolmácsolás, hanem reklám.
Egyébként is csak annyiért írok ide, mert a posztok megérik.
1. Fasizmus nem egyenlő nemzetiszocializmus. Hitler sohasem volt fasiszta, ő nemzetiszocialista. A kettő ideológia (legyen az első mérsékelten, utóbbi jobban undorító - nézőpomt szerint) ég és föld. Tessék olvasni történelmet.
2. A Jobbik nem akart gyilkolni (eddig), most sem látok lámpavasakat tele magyar honfitársainkkal. A Hitleri németországban ez hamar elkezdődött, most ennek nincs realitása. (aki látott ennek ellentmondót, az mutassa már meg, kérem!) Lehet őket szidni, én is megteszem. De ez a retorika éppen az ő malmukra hajtja a vizet.
3. A számomra teljesen unszimpatikus jobbik a jelenlegi MSZP-SZDSZ köpönyegéből bújt ki. Még nekik is kapmányoltak. Tessék megnézni a plakátokat.
4. 400 000 kiakadt magyarról beszélünk, akiknek elege van a cigánykérdés szőnyeg alá söpréséből, és a jelenlegi hatalommal szemben már nem elég nekik a Fidesz gondolkodásmódja, mivel az is hajlamos volt arra, hogy megtegyen egy bűnt: nem beszélni róla. Ők nem hülyék, és nem fasiszták. Vannak köztük azok is, de ez főként a Kisgazdapárt, és a MIÉP szavazótábora.
5. A posztíró le sem tagadhatná a hozzáállását a dolgokhoz. A Fidesz-Jobbik koalíciója annyira valószínű, mint az MSZP-Fidesz. Utálják egymást. Kezdetektől fogva. Valószínűbb, hogy a Fidesz lesz a baloldal, és a Jobbik a jobb, az MSZP pedig elhal új arcok híján.
6. Utóbbi azért nem fog bekövetkezni hosszú távon, (hacsak nem lesz új világtendencia), mert a radikális eszmék ki szoktak merülni a parlamentben 1-2 ciklus alatt. Erre Nyugat-Európában találni bőven példát.
A szerkesztőhöz: Uram, valószínűeg ezen pontok mentén jobb cikket írt volna. Maradt a reklámnál. Ádásom rá, jó estét, jó éjszakát.

elmoro 2009.06.12. 18:35:59

@Tom Bobb: nem vagy eléggé tájékozott. extremadura főként, de galícia is nyugat európa legnyomorultabb szegletei voltak, és bizonyos nagyobb városokat kivéve észak sem állt a helyzet magaslatán. az, hogy volt középoszálya, nem jelent egyet az egyetemleges jóléttel, ahhoz túl sok nyomorultul élő paraszt, kispolgár és proli volt. (és ez csak '86 után változott. tudod, mi volt akkor: beléptek az unióba, ők még jó hullámon lovagolva.)
ahogy ez a demokratikus (!) olaszország nápolytól délre fekvő területeire is igaz volt.
nem mellesleg demagóg dolog a gazdasággal előhozakodni. az, hogy egy rendszer gazdaságilag sikeres - lásd kína (igen, tudom, hogy ott is nagy a nyomor vidéken, de a sikersztorijuk megvan, ami a spanyolokra nem volt jellemző) nem jelenti azt, hogy jó a rendszer. hiszen neked sem a nyomor fáj ebben az országban, hiszen van számítógéped és ebből kikövetkeztethető, hogy egyéb konform kellékeid is. vagyis gazdaságilag nem vagy nulla, mégis bajod van.

és egyáltalán nem hiszem, hogy a fasizmus egy rémes valami lenne. ahogy a kommunizmus se tűnik annak. de mivel eddig mindkettőt emberek próbálgatták és persze elbaszták, és ez nagyon sok életbe került - és itt nem csak a konkrétan lemészárolt milliókra gondolok, hanem a tíz- és (ázsiát is ideértve) százmilliók generációkra szóló megnyomorított, korlátozott és elbaszott életére - ezért olyan penetráns bűz lengi körül mindkettőt, ami kissé megnehezíti, hogy bízni lehessen bennük és kóstolás után édesnek találtassanak. úgyhogy szívesebben venném, ha csak elvi kérdés maradna, hogy mennyire lenne korrekt politikai esély. érted, ugye?

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.12. 18:46:25

@elmoro: Értem, amit írsz, és el is fogadom. Végre egy értelmes vitapartner! Nehezen találni ilyet!

Viszont itt van a mondataidban a válaszom lehetősége is, méghozzá olyan szépen beágyazva, hogy csak a vak nem látja.
A demokráciáról és a kapitalizmusról, mint politikai irányvonalakról, pontosan ez a képlet jön le, mint neked a fasizmusról és a kommunizmusról.
Míg a fasizmus és a kommunizmus "lejárt lemez", addig a kapitalizmus nagyon szépen működik, és élvezkedünk benne. Még neked sem kell félned, hogy kóstolgatás következtében milyen ízű - hiszen édes. Ezt mondják, ezt sejtetik, ezt akarják elhitetni velünk.

Akkor nézzük tehát a kapitalizmus lemészárolt millióit? Kell folytatnom, kedves elmoro, vagy sem? Ugye, te sem hiszed, hogy a kapitalizmus, a "demokrácia" nem hozott magával lemészárolt ezreket, százezreket, milliókat, tízmilliókat? Ugye, nem akartad azt sejtetni, hogy a fasizmus és a kommunizmus csak azért nem járható, mert sokan elpusztultak alattuk?

Igen, jól hiszed, hogy nem a nyomor fáj ebben az országban, és ha elolvasod a blogomat (tudom, hosszú idő, meg nehéz cikkek vannak benne), akkor láthatod, hogy nem is a rendszerrel van problémám, hanem a benne élő emberekkel.

Csakhogy.
Ha jön egy erő (a második), amelyik azt mondja, hogy ezeket az embereket meg tudja változtatni, hogy nem lesz többé erőszak, félelem, ha az utcára kell lépnem, és dolgozó cigányokat fogok látni, akkor azt mondom, hogy a szavazatom az övék. Még akkor is, ha "behozzák" a számotokra mumusként ideologizált fasizmust.

A gazdaságról pedig annyit, hogy '74-ig (azt hiszem, ekkor halt meg Franco) a spanyol gazdaság igenis dübörgött, aztán úgy, ahogy te is írtad, '86-ban olyan szegényen jöttek az EU-ba, hogy kilátszik a szőrös seggük. És Chile sem az ma, ami volt a '70-es években.

Kína viszont jó beszólás volt! :-)
Csak nem ide illő.

elmoro 2009.06.12. 18:46:26

@Tom Bobb: nem, nem, a rossz hír az, hogy a jó és a rossz létező fogalmak, jó és rossz emberekkel pedig tele a világ. és adolf rossz volt, ahogy sztálin is, mondjuk, ilyen egyszerű. nem érdemes kamufilozófiát előhúzni. a rossz vezető attól rossz vezető, hogy emberi minőségében nem jó, vagyis rossz. ezért tesz rossz dolgokat. nagyon egyszerű - bár tetszetős - az érvelésed :) túl egyszerű, hogy akár magad is elhidd. gondolj csak bele, te mikor mondtad azt utoljára valakire, hogy szemét, genyó, stb? nem mentegetted magad előtt, hogy "á, nem is szemét, csak szemétséget csinált" :) hm? :) üdv és jó hétvégét!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.12. 18:49:55

@elmoro: Rossz emberekről írtam posztot pár napja. De csak a felém intézett cselekedeteikben rosszak, mint emberek, mint férfiak, lehetnek jók is, rosszak is.

Kamufilozófia! :-)
Nem akarok többet röhögni! Kérlek, ne írj! :-)

agymosott.blog.hu/2009/06/11/mesteremberek_2

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.12. 18:51:00

Egyébként tök jól felturbóztuk a kommenteket! :-)

sivatagi n. 2009.06.12. 18:53:42

"de ez a nagyképű hozzáállás hosszútávon visszaüt és további elszigetelődéshez vezethet."

A Jobbik eddig is el volt szigetelve, illetve csak hazugságok jelentek meg róla a libsibolsi cselédmédiában, úgyhogy ne nagyon reménykedjetek.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.06.12. 18:56:16

"A párt hosszas és látványos vergődése Kuncze Gábor lemondásával kezdődött"

tévedsz barátom, az szdsz megállíthatatlan döglődése akkor kezdődött, amikor hivatalosan is lepaktáltak a gyilkosokkal 1994-ben.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.06.12. 18:59:28

ki a tököm ír ilyen szánalmasan ostoba reklám-posztokat? hány éves vagy te? 17?

YiDaKi 2009.06.12. 19:00:30

@pistii: ... a Jobbikban melegek? Na neee ... ezt te sem gondoltad komolyan ... :D

pistii 2009.06.12. 19:00:45

Azért azt ne felejtsük el, hogy a Jobbikra jelentős létszámban szavaztak olyanok, akik eddig az Mszp-t támogatták. Lásd megyeszékhelyek lakótelepei. Ezek nem arról híresek, hogy miépesek vagy kisgazdák lettek volna. A miépesek és a kisgazdák régóta a Fideszre szavaznak. Tehát a Jobbik véleményem szerint az Mszp-től vette el a szavazókat. Így kapott a Fidesz 56%-ot. Ennyi a maximum, s ez így nagyszerű. Elég is.Parlamenti képviselők számára lebontva megvan a 2/3. Egyedül a Fidesznek, a Nézőpont Intézet véleményes szerint.

sivatagi n. 2009.06.12. 19:01:30

"a kiábrándultság kedvez a szélsőségeknek?"

Nem kedvez, az szdsz nevű szélsőséges szekta csak 2 százalékot ért el.

pistii 2009.06.12. 19:04:26

jidaki! De, komolyan gondolom. Pl. Ausztriában az FPÖ, BZÖ pártban Jörg Haider is az volt, s az utóda is. Hollandiában is így volt. Miért gond ez? Emberek vagyunk, s a homoszexualitás jobboldalon is létezik.Miért ne létezne? A melegek szerinted automatikusan a baloldalra szavaznak? Ez hülyeség! A zsidók sem csak a baloldalra, ezek ostoba általánosítások. Nem beszélve a nácikról, ahol elég sok meleg volt.....

Mercyful Fate 2009.06.12. 19:08:20

ez az állandó fasisztázás...szánalmas..baromira fáj,h a jobbik 15 százalékot ért el mi?:D:D

Megfigyelo 2009.06.12. 19:19:37

@elmoro: Ugy ertettem, hogy a Jobbik rasszista propagandaja mukodik felbujtokent a rasszista gyilkssagokhoz.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 19:23:56

@Megfigyelo: Hitler nem végső soron demokratikusan, hanem teljesen demokratikusan került hatalomba. Az persze más kérdés, hogy milyenek voltak az akkori körülmények, illetve, hogy korábban Hessnek már gépbe mondta a Mein Kampfot, amelyben leírja terveit a Landsbergi börtönben.
Miféle párhuzam vonható Hitler pártja és a Jobbik közé? Van jobbik Mein Kampf? Volt Jobbik sörpuccs? Volt Jobbik hatalomra kerülés? Amennyiben a Jobbik bármely szélsőséges irányba eltolódik, azonnal minden eszközzel harcolni fogok ellenük, ezt megígérhetem. Most csak hazudják róluk, hogy szélsőségesek, illetve kirekesztők. Lássuk a tetteket Brüsszelben. Köszi a hozzászólásod.

elmoro 2009.06.12. 19:24:22

@Tom Bobb: hát szó, ami szó, nincs illúzióm a kapitalizmust illetően sem - gondoljunk a standard oilra, vagy a "banánköztársaságokra", amik országokat, nemzeteket tettek tönkre úgy, hogy nem is voltak közvetlen politikai tényezők, és ez variálódik most is. viszont nem közvetlen, bevallott diktatúra a rendszer, ami mégis jelent korlátokat és ezért a disznóságokat arrafelé jobban rejtőzködve kell csinálni. folyamatosságában kell látni, hogy a kisember nyugaton ilyen közvetlen kiszolgáltatottságban kábé a 20-as években volt, mint amilyenben mi itt vagyunk. de mivel az egymásnak nekifeszülő érdekek és csoportok a szavazós rendszerben a szavazókat használják eszközül, hogy megkapják tőlük amit akarnak, időnként azok kedvére is kell tenni, így lassan, de gyűlnek a gátlástalan, cinikus genyókat korlátozó szabályok. csak ezért állnak jobban nyugaton ebben (és nem azért, mert ott rendesebb emberek élnek, mert ez incs így), mint mi, mert itt megszakadt a kontinuitás és kimaradt 50 év.

tényleg nézz utána ennek a spanyol gazdaságnak, hombre! és ne fárassz tovább, megmondtam már, hogy kurva nagy nyomor volt, nem dübörgés. ma magyarországon nincs olyan nyomorgó gazdálkodó, vagy aki rendesen dolgozik, aki úgy nyomorogna, mint ott, akik pedig szintén dolgoztak látástól vakulásig - ahogy mondtam, a legszegényebb terület extremadura tartomány volt, de galíciában, délen, és a vidéken egyebütt se volt rózsás a helyzet. szóval ébresztő, egy álomvilág ez a dübörgő spanyol gazdaság. felső osztályok oké, nagy tulajdonosi réteg, középosztály oké, aztán zéró. aztán mínusz. érted?

az itt élő emberek és a rendszerek nem választhatók el egymástól. ha külön elemzed őket, zsákutca. rossz hír, ha eddig ebbe sok szellemi energiát fektettél.

hogyne, haragszom is a kapitalizmusra, amikor olyan vérgeci, és dél amerikától a távol keletig emberek halnak bele abba, hogy képviselik az önös érdekeiket. különösen, hogy családilag is érintett vagyok. úgyhogy ezt nekem nem kell magyaráznod.

egy második (vagy akárhányadik) erő meg ne az embereket akarja megváltoztatni, hanem a közeget - és akkor az emberek is máshogy viselkednek majd. és neked is jó lesz. amelyik azzal jön, hogy az embereket megváltoztatja, hazudik. és hülyének és ostobának néz téged és engem. közben ő a hülye és még diktatórikus is, mert nem diktatórikusan nála a hatalom. úgyhogy a szavazatom nem az övék, nevezzék bárhogy, legyenek bármilyenek a színei.

és hogy behozzák a fasizmust? te mit szólnál, ha egy erő hatalomra kerül és behozza a kommunizmust? nem gondolod, hogy miután kipróbálták, elbaszták, nem kellene erőltetni? szerintem azt hinnéd. és mivel a fasizmus sem jött be, hát azt se kéne erőltetni. mielőtt azt mondanád, hogy de azt nem is próbálták ki - de kipróbálták, és ugyanúgy, mint a kommunizmust, el is baszták - mindkét esetben lehet hivatkozni arra, hogy "de nem az elvek szerint" stb. megvolt, nem nyert. ha engem kirúgnak egy munkahelyről, mert elbasztam, nemigen vesznek vissza, ha azt mondom, "cserkészbecsszó jó leszek!".

"számotokra" - ezt kikérném magamnak :) kivel veszel te engem egy kalap alá? és persze nem mumus. ezek világnézeti, politikai és erkölcsi kérdések, abban nincs mumus. az ember dolga a születésétől a halálig, hogy megtanuljon különbséget tenni a jó és a rossz között. van, aki jobban tanul, van, aki kevésbé. mumusok nincsenek. ahogy pl boszorkányok, kísértetek se :)

és d kína pont illik ide. sikeres és ciki ország. elnyom mindenkit a komcsi vezetés. kínaiakat, tibetieket (értsd: egy másik országot nemzetestől) legcinikusabb a világon, mert visszaél a nagyságával, a népessége nagyságával és az egyre növekvő gazdasági hatalmával (pl amerika mogyorói kína kezében vannak. vázlat: amerikai belső adósság - bankok - amelyekben nagyrészvényes a kínai állam - vagyis kína finanszírozza az amerikai jólétet) ahhoz képest egészen szolídan és visszafogottan figyelmezteti a nyugatot, hogy ne próbálják kizárni a piacaikról a kínai terméskeket :) és mint diktatórikus és/de gazdaságilag sikeres (mit sikeres, csodájára jár mindenki, nézz csak meg egy riportot a tévében), jó hivatkozás arra, hogy lásd, ami anyagilag sikeres, nem feltétlen pozitív általánosan is.

elmoro 2009.06.12. 19:26:37

@sivatagi n.: hagyjál már, az szdsz nem szélsőséges, hanem bennfentes csoport. ha politizálsz, uralkodj az érzelmeiden!

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 19:30:09

@elmoro: Ha valami ellen szavaztak, akkor a Fideszre dobták volna az x-et. Csakhogy nem erről van szó. Az pedig, hogy 400ezer gondolkodó, okosan cselekvő, becsületesen dolgozó magyar ember szerinted ne tudná, hogy kire és miért szavaz, ezt inkább nem minősítem. Megtetted te magad, mikor leírtad. A hangvételem azért vol olyan, amilyen, mert a poszt hangvétele is olyan volt.
Az általad programhelyettesítőnek titulált dolgokról: Azért, mert úgy gondolod, programhelyettesítő, természetesen nem lesz az. Azért, mert úgy gondolod, a Jobbiknak nincs programja, attól még természetesen van. Attól, mert neked ezzel a maszlaggal telenyomták a fejed, még nem kell várnod, hogy más is bevegye az említett maszlagot.
Egyébként a Te hangvételed lényegesen komolyabbnak tűnik, mint a blogos hangvétel.
Köszi.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 19:31:55

@Megfigyelo: Miért kéne szégyellnie magát? Inkább te szégyelld magad, hogy nem vagy képes tolerálni mások véleményét és szélsőségesen, kirekesztőn, lekezelően bánsz velük.

Egyébként valóban Hajrá!

elmoro 2009.06.12. 19:33:08

@Tom Bobb: jaj, ne már. tökmindegy, hogy ki kivel tesz rosszat. ha a tett és a szándék rossz, az ember is az. persze nem keverendő össze a rossz a bizonyos érdekeket sértő dolgokkal. vagyis ha kirúg a főnököm, az nekem rossz. velem rosszat tett - de ez önmagában még nem rossz. rossz akkor, ha jól dolgozom, hasznára vagyok a közösségnek és alja indokból eltávolít. de pl. a megölni valakit, az egyetemlegesen rossz. és aki öl, rosszat tesz, ez nem mérlegelés tárgya.

a "ne röhögtess, ne írj többet" pedig nem érv :)

és igen, feldobtuk a délutáni forgalmat :) leugrunk egy sörért? meg a spanglim is elfogyott :(

szóval jó péntek estét, dübörgő szombatot és laza vasárnapot kívánok :)!

Alamio 2009.06.12. 19:34:26

Ja, újra elolvastam a belépő üzenetet a főoldalról (index). Ezt mintha Tóta w. megírta volna már egyszer. Epigon-írók rulez.

elmoro 2009.06.12. 19:41:34

@Mózsi bá: ne légy naiv, mózsi bá! :)
viccet félre: nem gondolom, hogy nincs, csak nem látom, hogy van. addig pedig nem mondhatok mást, mint hogy "programhelyettesítő". különben ebben a politikai mérleghelyzetben tökre nem is kell olyan komplett, árnyalt, mindenre kiterjedő program egy ilyen jellegű csoportnak, mint egy hatalmi pozícióban levő pártnak, amit a helyzete kötelez(ne). persze attól is függ, hogy mik a célok. ha nem akar többet, csak a könnyen megfogható indulatokat befogni, ahhoz ez bőven elég. a kérdés az, hogy aztán mi van. hogy vajon akar-e konstruktív dolgot építeni, ami mindenki, ismétlem: mindenki örömére, hasznára és elégedettségére szolgál - mert ugye a hatalomnak ez lenne a dolga - és akar-e nagyra nőni. vagy kicsi, jóllakott, de örökké lázadó napközis akar-e maradni örökre. egyik sem nagy baj :) bármi más az és törlendő.

elmoro 2009.06.12. 19:45:02

@Mózsi bá: ja, és nem veszek be maszlagot, mert mindenkivel bizalmatlan vagyok. vagy mert látom, mit csinál, vagy mert nem látom. :)

kösz a megtiszteltetést és a tiszteletet. és hát, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, ugyebár. :)

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 19:58:29

@elmoro: Még mondja valaki, hogy nem lehet értelmesen kommentelni. A legnagyobb anyázás egyébként sem politizálás közben megy, hanem akkor, ha például Jeszenszki Zsolti épp cikket lop, aztán meg jogvédősködik. Na de vissza az elejére. Ha Te bizalmatlan vagy gyárilag, akkor az egy tulajdonság, nem tudsz változtatni rajta. Ha nem vagy agymosott, annak külön örülök. Döntsenek a tettek. Oké? Ha ebben megegyezhetünk, akkor szerintem kerek a világ.
Vigyázz magadra és a véleményedre. Fontos mindkettő.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.12. 19:58:50

@elmoro: Köszönöm, neked is hasonlóakat kívánok, mert jó vitapartner vagy! Meg is jegyeztem a neved! :-)

sivatagi n. 2009.06.12. 19:59:22

@Megfigyelo: eddig egyetlen rasszista gyilkosság sem történt. Kivéve Olaszliszkát, ahol valóban rasszista indítékból (is) lincseltek a cigányok.

Nyúlontúli 2009.06.12. 20:13:40

Mózsi bá: Ha Jobbik azért ment ki a Júnióba hogy azt az 56-oldalas programot megvalósítsák az gáz me akkó mán holnap gyünnek is vissza. :D
Pedig amíg nincs ilyen Morvai Hisztike az országba addig neki is jobb meg nekem is jobb itt.
De olvasd már el azt a programot.
56 oldal de egyetlen elv vagy elérendő/ képiselendő álláspont, cselekvési terv nincs benne. Csak ilyen mindenfélét leíró katyvasz.

Nyúlontúli 2009.06.12. 20:17:33

Tom Bobb:

Kínában fasizmus van és nem működik. ;)
Alakulnak át demokráciába csak szépen lassan.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 20:18:11

@Nyúlontúli: Azért, mert szerinted nincs benne semmiféle elv, vagy képviselendő álláspont, attól még természetesen van benne. Azért, mert szerinted az egy katyvasz, attól még természetesen nem lesz katyvasz. Az, hogy szerinted gáz megvalósítani a programot, attól természetesen még nem gáz. Az, hogy neked hol jobb, azt te tudod, legfeljebb másoknak gáz. Olvasd már el a programot.
Ha pedig vitázni akarsz, akkor konkrétumokat emelj ki. Arra én is írok konkrétumokat. Köszi.

Alamio 2009.06.12. 20:30:46

@Nyúlontúli: Magyarázd már el, miért ;-)

Nyúlontúli 2009.06.12. 21:03:58

Mozsi bá: Nem tudok belőle konkrétumot kiemelni mert ha olvastad volna a hozzászólásom programjuk lényege, hogy nincs benne egyetlen konkrétum se (párdon a mezőgazdasági részben van).
Ha szerinted van benne elv, vagy álláspont akkor hajrá mondj te példákat.
Bármelyik részről mi az álláspontjuk a bevándorlás-adó politika- oktatás -egészségügy politika terén mit akarnak alkotni.

Nyúlontúli 2009.06.12. 21:09:08

Alamio:
Vedd a kommunista személyi diktaturát, dobd ki belőle a kommunizmusból a marxista tanokat helyzetesítsd a magántulajdon-verseny-szabadpiaccal. Akkor mi marad? Hát az legközelebb a fasizmushoz áll az ismert államformák közül.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 21:10:36

@jidaki: Rád is érvényes a megjegyzés. 400ezer dolgos, becsületes magyar állampolgár. Tehát kussolsz. És azért, mert azt hiszed, e 400ezer ember fasiszta, attól még nem lesznek fasiszták. Legfeljebb te gondolod ezt róluk, mert szélsőséges, kirekesztő vagy.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 21:12:10

@blokkos: Miért ne gondolhatnád, hogy mindük fasiszta? Ettől még nem lesznek azok szerencsére. Ne légy szélsőséges. Ne légy kirekesztő. Ezek a fasizmus ismérvei.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 21:13:27

@chr(27): A szerinted kiakasztóan hülyék egyre többen lesznek. Akkor majd rájössz, hogy senem kiakasztóak, senem hülyék. És akkor majd elgondolkodsz, hogy ki is a hülye.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 21:14:34

@Hatványpatkány: A Jobbikosokat lehülyézheted, attól még nem lesznek azok. Érts hát egyet a továbbiakban is az agymosottakkal. Ha lesznek önálló gondolataid, jelezd.

-d(-_-)b- 2009.06.12. 21:15:11

Na, erről az oldalról szépen le is iratkoztam, a viszont nem látásra!

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 21:22:47

@Nyúlontúli: Nem gondolom, hogy nekem kéne elmagyaráznom neked, mik a fontos pontok a Jobbik programjában. Ha nem látod benne, az a te problémád, nekem szerencsére ilyen problémáim nincsenek. De ismét teszek egy ajánlatot. Emelj ki konkrétumokat. Írd meg, hol nincs az imént említett konkrétum. Azzal szívesen vitatkozom. Köszi.

Mózsi bá (törölt) 2009.06.12. 21:30:24

Na léptem a fórumról. Lekerült a címlapról és kifulladt.
Hajrá Magyarok.

nem nemsiker_s 2009.06.13. 09:42:31

A Terror Pláza :)

Az hogy mit tud művelni az országgal a szociál liberalizmus, azt két időszak szemlélteti. Az első világháború utáni időszak Trianonig bezárólag, a második, a mostani 7 éves ámokfutásuk (Úgyértem SZDSZ SZOCI).
Szerintem nekünk kis nemzetállamnak, csak a nemzeti alapokon történő politizálás nyújthat alternatívát.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.13. 09:50:11



"Szeretem Magarországot"

és a magyarokatis teccenek szeretni, tessék mondani?

vagy ez a nayg szeret olyan, mintha azt mondanák szeretik a csirkét?

csak mert ugye az nem sok jót jelent a csirkének
süti beállítások módosítása