Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Kezdődik a posztapokaliptikus karanténbuli

2009.08.07. 20:42 :: gg

Tragikusan meleg volt a napokban, az álmos és nyaraló közvéleményt az olajos lángos és a német-magyar barátság ikonjaként emlegetett hekk mellől csak pár nagyobb hír rázta fel.

Tudjuk, mit tettél tavaly nyáron: Angliában jártál, hogy jól megfertőződj újtípusú influenzával. Ez a rettenetes epidemik horror állandó témával látta el az unatkozó, nyári melegben aszalódó sajtót. Azonban a hullahegyeket mellőzniük kellett, a legjobb esetben is maximum 1-2 halálos áldozatot tudott bemutatni a média, a rettegést pedig még az sem növelte, hogy hirtelen a közjóért és közegészségügyért aggódó, figyelem: politikusok nyilatkoztak meg. A hetek legnagyobb sztárja egy jobbos úr volt, aki egyenesen a Sziget bezárását követelte, mondván, szörnyű 2000 angol turista fog ellátogatni a Szigetre, akik között minimum 1 fertőzött lesz, aki eltüsszenti magát, és máris lehet a szigethidat felhúzni, Gerendai Károly kihirdetheti a szükségállapotot, a sörcsapok pedig sör helyett penicillint mérnek, a sziget pedig átalakul egy össznépi kultkavalkád buliból egy posztapokaliptikus karanténpartivá.

A Lonely Planet íróinak megbírságolása után nem is találhatnánk ki jobbat, minthogy az egyetlen nemzetközi hírű fesztiválunkat bezárjuk, tényleg. Most hogy a Faith No More is felépült a sertésinfluenzából, és pár év után újra összeálltak és idelátogatnak, a Placebo mindenféle szexuális jellegű kórt terjesztve játszik a backstage-ben, és az arénasátorban a tüctüczene ritmusát halk tüsszentések törik meg, majd az üvöltő tömeg menekülése - itt lenne az ideje elgondolkodni a helyzet komolyságán.

Pedig a Sziget kitett magáért idén, végre érdemi reklámkampányt készítettek. Az utóbbi évek egyik legjobb gerillavideója az övék:

 

A Sziget, nem lehet elégszer elmondani, dacára annak, hogy kinek és miért és hogyan nem tetszik, az egyetlen magyar fesztivál, amit Sopronon túl is ismernek.

A Sziget több éve rendez 0. napot, ezúttal a 0. nap a rasszizmus ellen szól. Dicséretes, hogy egy zenei fesztivál a saját eszközeivel küzd a rasszizmus ellen. A dolog aktualitását emelte sajnos a napokban elkövetett újabb romagyilkosság. A rendőrség hihetetlen elemzői képességekkel megállapította, hogy az utóbbi idők összes romagyilkosságánál ugyanazt a fegyvertípust használták (sörétes puska), és hogy mindig főút melletti falvak utolsó házába törtek be. Ennél több eredmény nincs, pedig ez már a sokadik ilyen eset, és ahogy az ismert sorozatgyilkosos filmekből tudjuk: egyszer mindenki hibázik. Ennek ellenére a rendőrség annyit tudott tenni eddig, hogy kitűzte a lehető legnagyobb összeget a nyomravezetőknek. Ami új, hogy most már hivatalosan is egyetlen bandáról van szó, akik járják az országot egy sörétessel és molotovval megpakolt kocsival.

A gyilkosok gyávaságára jellemző, hogy az áldozatok eddig főként nők és gyerekek, esetleg menekülő férfiak - sosem a helyi maffiához köthető sötétmercedeses figurák, ők még a végén visszalőnének.

Ezek voltak tehát a témák a mai Szinkrontolmácsban a 98.6-on, ahol a vendégek: Gerendai Károly és Dr. Kincses Gyula voltak.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló rádió sziget rasszizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr861294796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása