Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Sziszifuszi aprómunka

2009.05.21. 17:37 :: gg

Bartha Ferenc és Csermely Ákos a nagy- és középvállalkozó szemszögéből vitatták meg az aktuális politikai és gazdasági helyzetet.

Az első blokkban Bartha Ferenc, a TriGránit Zrt. alelnöke beszélt a hazai lehetetlen körülményekről és arról, hogy miért nem lehet szakértői kormánya az országnak. Véleménye szerint a magyar közigazgatás legnagyobb problémája, hogy a valódi szakemberek inkább a versenyszférában helyezkednek el. A frissen végzett fiatalok leginkább morális szempontok miatt nem választják a közigazgatási pályát.

Csermely Ákos a témánál maradva szintén a magyar közigazgatás helyzetéről beszélt a vállalkozó szemszögéből. A konferenciaszervezés relatív nehézségei egy ingatlanberuházással szemben elhanyagolhatónak tűnhetnek, abban azonban egyetértettek a vendégek, hogy a bürokrácia sokszor indokolatlanul megnehezíti a vállalkozók munkáját. Ennek is köszönhető, hogy a befektetők ma már nem szívesen választják hazánkat, sőt több cég is áthelyezte székhelyét valamelyik stabilabb, befektetőbarátabb szomszédos országba. Csermely meglátása szerint a hazai bürökraták nem inkompetensek, mindössze a közösség érdekei helyett a saját gyarapodásukat tartják szem előtt. A műsorvezető Kóczián Péter ehhez csupán egy költői kérdést fűzött, vajon mennyivel növekedne a GDP, ha a korrupciós ügyletekből származó forgalmakat is hozzáadnánk?

Az adás végére témaként még előkerült a kormányprogram, leginkább a vagyonadók, ahol éles különbségek mutatkoztak a beszélgetőpartnerek véleményei között. A konklúzió viszont a már megszokott, az elmaradt adókat nem újabb és rafináltabb adónemekkel kellene behajtani, elég lenne először a már meglévő törvényeket szigorúan betartatni.

Szólj hozzá!

Címkék: rádió csermelyákos barthaferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr871135893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása