Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Diszkrimináció, asszimiláció vagy erőszak

2009.05.08. 14:12 :: gg

A ma esti adásban Herczog Mária szociológus és Winkler Ferenc a Gravoform ügyvezetője beszélget Babarczy Eszterrel és Kóczián Péterrel.

Hetek óta először a gazdasági válság mellett egyéb, nem kevésbé fontos témák is helyet kaptak a műsorban, így szó lesz a távoltartási törvényről, a holokauszttagadásról és a növekvő cigányellenességről.

A távolságtartásról szóló törvény alkotmánybírósági elutasítása akár évekre is visszavetheti a családon belüli erőszak problémájának rendezését. A bíróság indoklása jogosnak tűnik, azonban Sólyom László nyilatkozata, amelyben a rokonok és a szomszédok beavatkozását hiányolja tipikusan a probléma elkendőzése, elhárítása. Ez a hozzállás segíti a hatóságokat a családon belüli erőszak bagatellizálásában, a felelősség hárításában, ami jogállamban megengedhetetlen.

Az utóbbi hetek romaellenes támadásai újfent előtérbe helyezték a rasszizmus, illetve az integráció kérdését. A Publicus Intézet közvéleménykutatási adatai szerint a magyarok túlnyomó többsége úgy érzi, a romák nem tesznek saját felemelkedésükért. A megkérdezettek szerint erőszakos integrációra lenne szükség, mindezek mellett azonban a pozitív diszkriminációt, mint lehetséges megoldást elvetik.

A holokauszttagadás ügyében végre minden párt és szervezet találhatott egy közös mumust, ami ellen vállvetve küzdhetnek. A nagy baráti egységben csupán azt tévesztik szem elől a jogvédők, hogy a holokauszttagadás Magyarországon nem létezik. Akik ellen a törvényt (és a szólásszabadság indokolatlan korlátozását) fordítani szeretnék, azok a holokausztra kívánatos problémamegoldásként tekintenek.

Segítene-e a cigányságon, a bántalmazott családokon, ha a holokauszttagadáshoz hasonló kirakatügyek helyett az ő problémáikra fordítaná egyszer energiáját a politika? Erre is keressük a választ május 8-án délután 5 órától a Rádió Café 98.6-on.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr881109891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása