Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Násztánc

2009.04.10. 11:45 :: gg

A mai adás vendégei Dr. Somody Imre és Fabricius Gábor lesznek, akik a tervek szerint nem csupán az elmúlt hetek belpolitikai eseményeit taglalják, de röviden kitérnek a közelgő húsvétra is.

A héten történt pár izgalmas dolog: míg Fodor Gábor hihetetlen teljesítménnyel hárít minden felelősséget pártjáról az elmúlt időszak történései miatt, addig a szocialista pártszékházból remegő suttogás hallatszik, ki megy, ki marad? Úgy tűnik, az áprilissal csupán a tojástermelők jártak jól, hiszen még a válság ellenére is jelentős bevételre számíthatnak.

A hét kérdése, vajon milyen átalakításokat sikerül Bajnai Gordonnak átverekednie a szocialistákon? A jelenlegi kormánytagok meghallgatása folyamatos, ami nem akadályoz meg senkit abban, hogy különböző értesüléseit megossza szűkebb vagy tágabb környezetével. A racionalizálás komoly ellenállást válthat ki a szocialistákból, hiszen lassan kiszorulhatnak a kormányzásból. Bajnainak nehéz dolga lesz úgy levezényelni az ésszerűsítést, hogy az apparátus ne akadályozza a további intézkedéseket érdemben.

Fodor Gábor az SZDSZ bizonyítványát több helyen is magyarázni próbálta, megemlítve, mit vár a következő kormánytól. A Szabad Demokraták itt sem cáfolták meg önmagukat, a szokásos teszetosza tánclépések mellett elhadarták "elvárásaikat" a leendő kabinettel szemben. Meglepetést csupán az okozhat, hogy a járulékrendszer átalakítása, a jogállam becsületének visszaállítása (jelentesen ez bármit) és az ügynökakták nyilvánossá tétele mellől most már kimaradt a liberális kapitalizmus eszméje. A szokásos lózungok mellett sajnos semmi újat nem tudott kiizzadni magából a liberális párt, tehát feltételezhetően legalább olyan összeszedett programjuk van, mint a Fidesznek.

Amíg a politikusok egymás közt csatáznak, megindultak a már megszokott budapesti utcai csatározások is. A hétvégi tüntetés érdekessége azonban az eddigiekkel szemben az volt, hogy a tüntetők nem a rendőrökkel, sokkal inkább egymással verekedtek. A futballhulligánok és egyéb szélsőségesek összecsapása is talán azt mutatja, a radikálisoknak leginkább önmaguktól kell tartaniuk.

A megszokott magyar politikai kabaré ideje alatt a tavasz zavartalanul folytatódik, hazánk apraja-nagyja lázasan készül a hétvégi termékenységünnepbe oltott feltámadásra. Földi Péter, a tojásszövetség titkára szerint annak ellenére, hogy a válság a hazai tojástermelőket sem kerülte el, az április mégis a szokásokhoz híven kiemelkedően jónak ígérkezik. A Magyar Nemzet mindig megbízható információi szerint az idei divatszín a tojásfestésben az eddigi hagyományos vörössel ellentétben a narancssárga lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: politika húsvét műsor

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr921057488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása