Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Geszti a kettős állampolgárságról

2009.03.26. 13:19 :: gg

Március 13-án Geszti Péter és a fideszes tévékurátor Szabó László vendégeskedett a Radio Café stúdiójában, Kóczián Péternél és Babarczy Eszternél. Geszti - a műsor felénél körülbelül - döbbenetes coming outot mutatott fel kettősállampolgárság-témában: elmondta, hogy a népszavazás óta többször járt Erdélyben, és ezek hatására ma már teljesen máshogy látja a kérdést, mint akkoriban. A műsor letölthető innen.

115 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr331026854

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.03.26. 16:53:20

A nem szabványos Geszti Péter A múlt héten Brüsszelben jártam. Nem mondom, hogy gyakran, de kb. másfél évente eljutok az Európai Unió fővárosába. Érdekes tapasztalat, hogy lassan kezd a kinti magyar közösség – melynek a derékhadát az uniós inté…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bt 2009.03.26. 14:27:56

na, elso felindulas utan bocsanatot kerek a hangnemert... nem akartam bantani senkit :P

váj mí 2009.03.26. 14:29:19

Nu, akkor elsősorban, Geszti meg az összes komoly(abb) társadalmi kérdésekkel haknizó "celeb" elmehet oda, ahova én gondolom. Ha haknipénz kell, menjen a francba főzőműsorokba, de ne járasson le komoly társadalmi-szociális kérdéseket érintő témákat.
Másodsorban. Erdélyi vagyok. Nem kell magyar állampolgárság. Magyar igazolvány sem kellett. Talán le kellene szokni arról, hogy Erdélyt azonosítja a magyarországi közvélemény és média Hargita és Kovászna megyékkel, legfeljebb Kolozsvárral, esetenként Marosvásárhellyel. Ez olyan mintha Magyarország csakis és kizárólag Budapestből állna.
No, mennyire hiteles a kép? ;)

Rá Dios 2009.03.26. 14:29:35

@bt: kicsit durva volt, mitagadás... A csendesebb érv mindig igazabb is egyben.

Naiv Gyermek 2009.03.26. 14:31:23

Így akarja valamelyest növelni az SZDSZ béka segge alatt lévő támogatottságát! Hirtelen átmegy jobboldaliba.

bt 2009.03.26. 14:35:06

@Rá Dios: teljesen jogos, igazad van.. igazabol magyar vagyok, de legalabb eszembe jutott egy jo vicc:

Ismeritek amikor az amerikai ugratja az oroszt, hogy siman lehugyozza a Feher Haz keriteset.. s az orosz se akar lemaradni, azt mondja, hogy o is siman a Voros ter kozepere szarik.. az amerikai erre megijed, hogy nagyot mond s korrigal, hogy szetnez mielott pisilne.. erre az orosz is bevallja, hogy o se huzza le a nadragot kozben?

Bit Rot 2009.03.26. 14:35:07

@LWPLICM:
Én inkább nekik adnám az adóm egy részét, mint azoknak, akik tudnának dolgozni, de inkább a töküket vakarják egész nap a segélyért!

Másrészt lassan mi leszünk a "csóró magyarok", nem az Erdélyiek!

DeMarco 2009.03.26. 14:37:21

A megbánás sosem késő. A kettős állampolgárságról való szavazás az egyik olyan dolog amit soha nem fogok megbocsátani a baloldalnak. Az én szememben akkor hazaárulást követtek el, mondhat aki amit akar. Gusztustalan volt az ellenkampányuk (23 millió román) ahogy szembehelyezkedtek a saját népükkel. Már ezért az egy momentumért is kibérelnék nekik egy jó hűvős helyet...

bt 2009.03.26. 14:43:44

Erdélyben ezt azért nem vették annyira mellre.. ha nem kellettunk, nem kellettunk.. noha a tervezett kedvezmenyezettek nagyon nagy szazalekanak csak lelki megnyugvast jelentett volna az a papir.. aki akart, mar elment a '90-es evek elejen, aki meg most akar menni, annak ugyis Unio van..
Tudod LWPLICM: van nehany dednagyapam es nagyapam, akik meghaltak azert az orszagert, amelyik most szembekopte a gyerekeit.. s az egvilagan nem erzem, hogy a megnyugvason es a gesztuson kivul barmit is jelentett volna az a nehany igen, foleg nem a Te adoforintjaidat

váj mí 2009.03.26. 14:44:35

@Naiv Gyermek:
Mondjuk nekem is valami ilyesmi jutott eszembe.
Ad1: Geszti elszakadt az SZDSZ-es csöcstől (kevésbé valószínű)
Ad2. A közelgő EP választásokra való tekintettel az SZDSZ próbál javítani a kevésbé nemzeti érzelmű imidzsén a hivatalos bohócán, Gesztin keresztül (nagyon nagyon valószínű)

yda 2009.03.26. 14:45:51

@LWPLICM:
Te ballibsi állat,hogy lehetsz ilyen szellemileg is lúdtalpas gyurcsányista fröcsögő.Már soha nem fér a magyarnak asszimilálodot ,idegenlelkű agyadba,hogy nincs szükségünk az agyonsiratott adó/tb
forintjaitokra.Nem tudjátok ,hogy a külföldön élők inkább lelki,kultúrális nyomorba élnek.A kedves szerb,horváth,tót,
cigány,zsidó apukád a sz@ros gatyájában hordott amikor sokan magyarnak,magyar állampolgárnak születtünk és a határ elszáltfelettünk.Az nem probléma,hogy sok
orvos ,tanár és egyébb szakember áttelepedett pótolván a tölletek lelépőket.
Ha szeretnéd tudni akkor el mondom,hogy aki akart az már 2004 előtt kitelepedett.
Mostanába nemigen telepednek ki az emberek,nem hiányzik nekik ez a ballibsi kormány által igazgatott(izgatott)szegény
Magyarország!
Vegyél magadnak az adódból és a tb.
járadékdból egy Gyurcsány programot azokból amikkel 2 hetente előáll,esetleg gyógyszert az elgurúlt gyógyszered helyett.
Egy a 23 millióból!!

magyari 2009.03.26. 14:46:28

@Hozzá Szóló: Te vagy a féreg, mert Te ejtetted ki a szádon - mást gyalázva! Nem szégyelled magad?

gidabiga 2009.03.26. 14:47:37

@LWPLICM:

akkor is így tiltakoznál, ha mondjuk Amerikában élne a fele családod és amerikai-magyar kettős állampolgárságot kérnének neked?
ugye nem?

prosimpozor · http://multimediajog.blogspot.com 2009.03.26. 14:49:11

Könyörgöm, olvasta már valaki az állampolgársági törvényt? Ha valaki határon túl élő magyar, most is nagyon könnyen lehet magyar állampolgár. Ja, hogy ehhez legalább 1 éve állandó magyarországi lakcím is kell? Az már más. Ugyanis az állampolgárság megadása nem holmi "keblemre magyar honfitársam" gesztus lenne, de rengeteg következménnyel is jár. Például hogy vonatkoznának rájuk is a magyar jogszabályok. Mellesleg a magyar állam nincs és nem is volt abban a helyzetben, hogy elbírjon újabb százezres potyautas létszámot, aki nem lakna itt, de igénybe vehetne egy csomó szociális szolgáltatást.
Ennél ezerszer fontosabb lenne a határozott külpolitika, a kétoldalú gazdasági, kulturális kapcsolatok támogatása, ösztöndíjprogramok, stb.

prosimpozor · http://multimediajog.blogspot.com 2009.03.26. 14:52:13

Egyébként meg Gesztinek remek volt az időzítése, ha így folytatja, hamarosan a következő kormány kampánystábjába is befér majd...

DeMarco 2009.03.26. 14:52:24

@yda: Nem mindenki gondolkodik ilyen fafejűen. Vannak itthon tisztességes emberek is, akik természetesnek veszik, hogy a határon túl élő magyarok a társaink és nem sajnálják a támogatást sem. Én kérek elnézést a baloldal helyett tőletek. Ők nem hisznek sem a népükben, sem Istenben. Elveszett emberek, torz kisebbség. Ne pazarold rájuk a mérgedet.

Joebachi 2009.03.26. 14:53:42

Geszti menjen a büdös kurva anyjába a többi díszzsidóval együtt.Rohadék.

olap 2009.03.26. 14:54:11

@prosimpozor

A magyar jogszabályok mindenkire vonatkoznak aki az ország területén él, átutazik, tartózkodik. A potyautasok meg általában nem magyar nemzetiségűek drága barátom.

smeli62 2009.03.26. 14:54:35

Igazodik már G.P. Érzi a változást és kell a pénz jövőre is.
A népszavazás óta sokszor kemény kritikát kaptam Erdélyben. Az a baj hogy az kapja a letolást aki jól szavazott. Aki meg elárulta az erdélyi magyarokat azok nem mennek oda.

yda 2009.03.26. 14:55:05

@prosimpozor: Olvasd el amit fentebb irtam
és igényeld te a gyurcsány féle szociális
szolgáltatásokat e kedves adó/tb forintos
családoddal egyűtt.

Joebachi 2009.03.26. 14:55:19

Rohadt magyarellenes zsidófattyú. A tarka magyar felvonuláson egyértelmúvé tette hogy hová tartozik a többi rohadékkal együtt

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.03.26. 14:55:35

@LWPLICM: lehetne úgy megszavazni, hogy a léhűtő 6-8 millió kapjon kevesebbet és több jusson a határon túliaknak? Tudod, szerintem fontos a munkaerőpiaci utánpótlás. S ha már a hazai droid rétegből nem lehet kinevelni, akkor ne zárjuk el magunktól a természetes forrást.

magyari 2009.03.26. 14:55:40

@váj mí: Egyetértek! Én ugyan Budapesten születtem, de erdélyi menekültek gyerekeként. Apámék családját anno, Trianon után meg akarták ölni a "magyarok". Mert annyira "szerették" a székelyeket! Csendőr vigyázta testi épségüket a kicsiny faluban, Miskolc közelében.
Az 1988-ban alapított Menedék Bizottság tagjaként szembesültem a szemét "magyarok" szemét véleményével (tisztelet a mindig-kivételnek!), kik mondták: "Menjenek haza ezek a rohadt cigányok." Mentettük akkor a zöldhatáron menekülőket, és nem tettünk különbséget a menekülők között. Semmilyen tekintetben sem!
Ezek, mármint a "magyarok" mitsem tudnak az erdélyiek életéről, de pofázni azt tudnak. Kizárólag azt tudnak!
Ott tartok most már, a hányinger kerülget, ha meghallom "ezektől" a székely himnuszt! Különönen valami általuk elképzelt "magyar mentében". És dühös vagyok. Mert "édes Erdély", meg "csonka Magyarország", meg hasonlók, de sem Trianon után, sem 1988-89-ben nem volt üdvrivalgás ezek részéről, hogy Mo-ra menekültek az erdélyiek (magyarok és nem-magyarok!). SŐT!

Názáreti Brájen 2009.03.26. 14:58:27

Szerencsére mi magyarok olyanok vagyunk, ha bármely honfitársunk elismeri tévedését (vagy másképpen gondol dolgokat, mint tette azt korábban) azonnal elküldjük melegebb éghajlatra. Így szerencsére a többség inkább egész életében hazudozik, és mismásol....

Jó lenne ha végre lenne nemzet stratégiánk, és elgondolkodnánk helyünkről, és jövőnkről itt a K-medencében.
Magyarország támogassa keményen a határon (bár EU-ban ugye ilyen már nincsen) túli magyar nyelvű oktatást. És ezzel együtt évente tegye lehetővé szlovák, román, stb fiataloknak, hogy Budapesten tanulhassanak a mi (!) állami ösztöndíjunkkal. Ezek a fiatalok majd mint a jövő értelmisége a hazájukban sokkal fogékonyabb lesz ránk!
Oktatás és invesztíció a jövőbe!
Ennyi!
Oszt'jónyagot!

zumike 2009.03.26. 14:58:28

@szuvenir: Teljes mertekben egyetertek, szegyelje magat! Geszti bebizonyitotta ezzel: tudatlansaga volt az alap a donetsehez. Es meg be is ismeri, ha nem is nyiltan. Pedig eletek, sorsok mulnak ilyen hozzaallason.

Steve the Great 2009.03.26. 14:59:10

@prosimpozor: legalább egyszer már el lettek mondva ezek az érvek, de ismétlés a tudás anyja, látom... Szóval akkor arról kellett szavazni, h. alkosson törvényt a parlament a magyar állampolgárság "gyorsított" megszerzéséről. Ebben a tv-ben lehetett volna tisztázni az ilyen kérdéseket.

ZöldReakt 2009.03.26. 15:00:07

@LWPLICM:

Félretájékoztatás legjobb példája vagy!
A 2004-es népszavazás a kettős állampolgárságról szólt, nem a nyugdíjrendszer vagy a tb rendszer és nem is az oktatási rendszer átalakításáról. Ezek a szolgáltatásokat magyar állampolgár csakis magyar lakcímmel veheti igénybe!!! Nem került volna milliárdokba a külhoni magyarok honosítása. amúgy csak mellékesen jegyzem meg minden uniós állampolgárnak jár tb és nyugdíj ellátás a ha dolgozott az adott államban vagy ott él és van állandó lakcíme, illetve igénybe veheti minden uniós országban az adott biztosítási formákat. Ha valamivel át akarnak verni próbálj utánanézni és ne higy el minden hülyeséget. A 20 millió román munkavállalóval való fenyegetés ? Most komolyan fogom a fejem, hogy volt olyan hiszékeny hülye aki ezt elhitte.? Rajtunk kívül minden országban működik a kettős állampolgárság, csak a mi országunkban rombolják kormányzati szinten a magyarság tudatunkat!

2009.03.26. 15:01:06

@bt: Azért fog kihalni a magyar nemzet, mert az agymosott emberek egyre többen vannak. Közben a sok csicska nem fogja fel, hogy csak azért lehet most magyar állampolgár, mert véletlenül a vonal innenső oldalán laktak az ősei. Nemzeti érzés, hazafiság, bazmeg, mond ez nektek valamit? Eladjátok azért, hogy hárommal több hamburgert zabálhassatok egy héten...
Be kellene hozni erdélyi, délvidéki, felvidéki véreinket, a sok kozmopolita véglényt meg kitenni a helyükre, hadd szórakozzanak velük a románok, szerbek, szlovákok. Őket nem sajnálnám.

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.03.26. 15:01:22

hú, tényleg, senki nem hisztizik a mintegy 20 ezer nyugati x-magyar kettős állampolgár miatt, aki hazajár eü kezelésre, mert itt olcsóbb?
hát inkább kapja meg a határon túli magyar. ebként meg is kapja, de ő fizet érte!!! a kettős állampolgár még nem TB fizető, ergo nem jár neki ingyen semmi... van még olyan, aki elhiszi a 2004-es kampányérveket?!

váj mí 2009.03.26. 15:02:43

@prosimpozor:
Én olvastam, jelentem alássan ...
Amit viszont te nem értesz. Nagyon sok erdélyi magyar számára ez csak lelki megnyugvást jelentett volna. Ők azok, akik a magyar igazolványt is igénybe vették. És nem, nem az évi 4 (négy) 90%-os vonatjegy-kedvezmény miatt. Nyugodt lehetsz, hogy nem szavaztak volna, otthon sem teszik nagyobb kedvvel. Ők azok, akik vagy akiknek a szülei még Magyarországon születtek, pedig életükben nem hagyták el Szatmárnémetit vagy Nagyváradot vagy valamelyik kis falut a jelenlegi határ pár kilométeres körzetében.
Személy szerint, nekem nem kell magyar állampolgárság pedig 1 éve Magyarországon élek. Kösz, van nekem saját.
Ami meg a gazdasági - szociális vonzatát illeti, már ne haragudj, de egy az egyben hülyeség, amit írtál, amint azt a gyakorlat is bebizonyította. Románia ugyanis minden tamtam meg népszavazás nélkül, szép csendben törvényt módosított a Moldovia Köztársaságban élő román nemzetiségűek állampolgárságát illetően. Nem akarok belemerülni a részletekbe, de gyakorlatilag szinte alanyi jogon kaphattak állampolgárságot (most az EU-tagsággal változott a helyzet). És érdekes módon, a román gazdaság nem roppant bele, hogy pár román nemzetiségű moldáv állampolgár Romániát választotta új hazájaként. Szó sem volt milliós invázióról.
Undorító volt ez a kettős állampolgársági kérdés. Egyrészt a baloldali pártok részéről a 23 milliós faszsággal, másrészt a jobboldali pártok részéről, amelyek tudván tudták, hogy ez nem fog "átmenni", csak a belpolitikai szánalmas játszmáikhoz használták fel az erdélyi magyarságot, nem kevés feszkót előidézve ezzel a romániai belpolitikai életben.

Silly 2009.03.26. 15:03:37

prosimtepöcs

Könnyen? Erről akkor légyszives értesítsd erről az idegenrendészetet is, ezutén pedig írd meg egy blogban vagy fórumon hogyan kell csinálni, mert emberek ezrei rontották el és vártak sok évet.
Az a baj a demokráciávak, a hozzád hasonlóknak is van szavazati joga...

2009.03.26. 15:05:06

@zulu: Hát kedves bt, ezt elqrtam, nem Neked szól amit írtam.

Csak a te írásodat olvasva lettem dühös erre az övéit egy tál lencséért eladó fajtára, aztán klikk....

yda 2009.03.26. 15:05:17

@DeMarco: Tölled és a hozzád hasonlóktól elnézést kérek!!De a súrmó, Istentől elrugaszkodott állat(állatok) legalább halgatna.

tripanek (törölt) 2009.03.26. 15:06:21

A népszavazás nem arról szól, hogy MEGKAPJÁK-E A HATÁROKON TÚLI MAGYAROK AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT!

És mégis, mindenki ezzel jön. Ennél sokkal KEVESEBBET AKARTAK.

Itt a kérdés:
"Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?"

Kiemelném:
- Honosítás
- Kérelemre
- Igazolja

hu.wikipedia.org/wiki/2004-es_magyarországi_népszavazás#N.C3.A9pszavaz.C3.A1s_a_kett.C5.91s_.C3.A1llampolg.C3.A1rs.C3.A1gr.C3.B3l

jozicsenko 2009.03.26. 15:08:26

@LWPLICM: lehetne hogy a jó édesanyád megemelt nyugdíját csak te fizesd? végül is a te anyád!

amikor 19e Ft-ért eladtátok a jővőt,akkor kellett volna elgondolkoznotok olyan apróságokon, pl hogy az innen lelépett mérnököket, tanárokat, orvosokat magyarul beszélő erdélyiekkel helyettesítitek majd, vagy jöjjenek helyébe üzbég/kinai orvosok?


mocskos liberálbolsevikbérencféreg

prosimpozor · http://multimediajog.blogspot.com 2009.03.26. 15:10:40

Az a baj, hogy az emberek soha nem gondolják végig Magyarországon, hogy milyen döntésnek mi lenne a következménye, csak mennek, oszt szavaznak az érzelmeik (vagy vezérük) szerint. Tartsuk tiszteletben a határon túli magyarok önrendelkezési jogát, és bízzuk rájuk: aki akar, az lehessen magyar állampolgár (és ez most is így van). Hozzáteszem, van egy pár pozsonyi ismerősöm. Van rendes gazdaságuk, van eurójuk, marad pénzük adózás után és kurvára megvannak így. Ha pedig gyenge a forint, átmennek Győrbe vásárolni, ahol a félkegyelmű panelhungaristák betörik a kocsijuk üvegét, mert szlovák rendszám van rajta. Ennyit a tipikus "magyar" gondolkodásmódról.

2009.03.26. 15:14:52

@prosimpozor: "Tartsuk tiszteletben a határon túli magyarok önrendelkezési jogát, és bízzuk rájuk: aki akar, az lehessen magyar állampolgár "

Önrendelkezési joguk annyi van max, hogy ha akarják elhagyhatják a szülőföldjüket.

De nem akarják sokan, mert ott születtek, és szeretik azt.

Szomorú, hogy a magadfajta "felvilágosult gondolkodó" hamarabb érez közösséget egy Guántanamón raboskodó pakisztánival, mint egy magyar emberrel.

Mimagunk 2009.03.26. 15:15:03

Nem változott Gesztiről a véleményem. Mindig is egy undorító féregnek tartottam. Apropos, amikor ilyen nagy sz...-ban vagyunk, nem hiányzik az a pár százmillió, amit a Nemzeti Vágtára elszórt a nagy Önmegvalósító?

bt 2009.03.26. 15:15:10

eppen sajtofigyelest keszitek, gondoltam megosztom nektek a veletlenul kezembe akadt legutolso hirt:

A régió országai közül egyedül a romániai kötelező magánnyugdíj-alapok zárták pozitívan a tavalyi évet, Romániában +11,3%-os hozamok, míg a sereghajtó Magyarországon -22,5%-ot értek el az említett pénzintézetek.
(www.zf.ro/banci-si-asigurari/fondurile-de-pensii-private-locale-singurele-pe-plus-din-regiune-4071353/)

Komolyan mondom, hogy sajnos tenyleg ugy huznak el mellettetek a kornyezo orszagok, mintha szembe jonnetek.. de ha elegen lesztek, akik megbanjatok, talan lobbizunk majd nektek a roman allampolgarsagert :o)

olap 2009.03.26. 15:16:17

@prosimpozor

kár hogy nem érted, az egész szavazás arról szólt, hogy ékeket verjenek a magyar közösségek közé. Ez sikerült. Ezt kell semmissé tennünk, nehéz lesz, de megtesszük.

2009.03.26. 15:17:37

@bt: Én csak arra kérlek, hogy azért ne írjatok le mindenkit kompletten idehaza a szalonidióták miatt. Addig hallgatták a komcsi dumát, míg már maguk is elhiszik a 23 millió románról szóló esti mesét. De nem vagyunk mind ilyenek.

bt 2009.03.26. 15:22:42

@zulu: nyugi, abszolut nincs senki elitelve, a legelso kommentem kicsit kemenyre sikerult, de azota probalok inkabb kis ironiat vinni a szavaim koze.. tudjuk, hogy ki milyen es mi sem vagyunk mind olyanok :o).. emberek vagyunk es tevedunk es bocsanatot kerunk es meg felejteni is tudunk.. csak ne romanozzon le tobbszor senki Pesten :o)

DeMarco 2009.03.26. 15:22:42

Ez a poszt nagyon jó. Nem azért, mert Geszti bevalotta, hogy tévedett, ezt eddig is tudtuk. Inkább azért, mert megmutatta, hogy ez a szavazás a látszat ellenére nem lett elfelejtve. Ez akkora tüske maradt mind a jóérzésű emberek, mind a határon túli magyarok lelkében, amit nehezen fog a baloldal lemosni magáról. Nem mintha akarná. Az itt irogató határontúli magyaroknak mea culpa, bocsássanak meg amiért nem sikerült. De megpróbáltuk és meg fogjuk próbálni újra-meg újra, addig amíg egyszer nem sikerül. Higyjétek el nagyon sok tisztességes ember él ebben az országban, akik testvérként gondolnak a határontúli magyarokra és szívesen mennek látogatóba hozzájuk.

DeMarco 2009.03.26. 15:23:16

Ez a poszt nagyon jó. Nem azért, mert Geszti bevalotta, hogy tévedett, ezt eddig is tudtuk. Inkább azért, mert megmutatta, hogy ez a szavazás a látszat ellenére nem lett elfelejtve. Ez akkora tüske maradt mind a jóérzésű emberek, mind a határon túli magyarok lelkében, amit nehezen fog a baloldal lemosni magáról. Nem mintha akarná. Az itt irogató határontúli magyaroknak mea culpa, bocsássanak meg amiért nem sikerült. De megpróbáltuk és meg fogjuk próbálni újra-meg újra, addig amíg egyszer nem sikerül. Higyjétek el nagyon sok tisztességes ember él ebben az országban, akik testvérként gondolnak a határontúli magyarokra és szívesen mennek látogatóba hozzájuk.

Alf (törölt) 2009.03.26. 15:23:27

Mindenki tólódik jobbra, ahogy csak bír, nem csoda, jön a fidesz kormány.

2009.03.26. 15:25:31

@bt: Sajnos le fognak a jövőben is románozni, mert rengeteg olyan IQ fighter él ebben az országban, akinek fingja sincs a magyar történelem alapjairól sem.

váj mí 2009.03.26. 15:26:46

@olap:
Hmmm.. szerintem meg, erdélyiként, arról szólt, hogy a magyar politikai pártok hogyan tudnak egymásnak keresztbe tenni. És ennek érdekében minden eszközt felhasználtak, és le se szarták az erdélyi magyarságot.
Ha nem így lett volna:
1. A baloldali pártok nem kezdik el a nyilvánvaló hülyeség-kampányukat a 23 millió románnal (az már Magyarországot jellemzi, hogy sokan beszopták, itt tart .. lehet elfogadni .. :P) Mert emiatt egyes román nacionalista érzelmű pártok (sőt, ha titokban is, de az akkori hivatalos politika) szépen körberöhögte az erdélyi magyarságot és törvényes képviseletét, hogy "Bíbíbííí, még Magyarország sem akar benneteket, mit ugráltok? Örüljetek annak, amit adunk nektek..."
2. A jobboldali pártok nem gerjesztenek készakarva belpolitikai feszültséget Romániában.

csabakirályfi 2009.03.26. 15:27:00

bt 2009.03.26. 14:43:44
"...van nehany dednagyapam es nagyapam, akik meghaltak azert az orszagert, amelyik most szembekopte a gyerekeit.. "
a) gyanitom, nem azért az országért, az egy másik volt, a sajátjuk
b) nem köpte szembe, az állampolgárság nem magyarság
c) a 2,5 milla Orbán fan hol volt a szavazáskor, mindig csak a balt baszogatjátok

2009.03.26. 15:27:04

@Alf: Össze tetszik keverni az okot és az okozatot. Szvsz.

Rongyláb Jani 2009.03.26. 15:29:25

Draga köpködö honfitarsak bal es jobb oldalon.csak annyi, ha van miböl, akkor legyen, de elöbb itthon legyen tele az ehes szaj, menjen a gazdasag, s utana adja a sors, boruljram Karpatok magyarja, legyünk egymasei! DE AMIG A CSÜRHE DOBALOZIK,NEM DÓGOZIK,CIGANY, MAGYAR, STB egykutya, addig ne akrjunk tovabb nyujtozni. Ha mar ekkora az összefogas itt, akkor gyerekek, ado 1%os bevallasnal van mod erre a celra is adakozni.Es probaljatok mar a politikan felülemelkedni, gusztustalan, hogy magyarhonban az emberek egymast köpködik, ahelyett, hogy elindulna vmi összefogas a tarsadalom legkissebb szintjein es ujra visszadjuk azt, amit Magyarorszagnak hivnak. En külföldön dolgzom, mar hallom a köpködest ugye polgartarsak, de nekem is meg kell elnem,es hangsulyozom, en vissza akarok terni, s otthon folytatni, nem mint a kissebseg/többseg, aki az utobbi idöben emigralt. hianyzik a regi hazam, amikor meg nem kerdöjelzte meg senki sem a magyarsagomat, ha volt kokardam ha nem.Es nem vagyok sem zsido sem cigany, szin magyar, aki hüseges es szereti a hazajat,de egyre szomorubb, hogy az emberek hogy gyülölik egymast. Es akkor itt van a hatarontulik helyzete, ami szomoru, ha mar ennyi itt a sok okos ember, akkor segitsen rajtuk, ha most az orszag nem is tud. en is ezt teszem sajat erömböl, sajat penzemböl, sajat adoforintjaimbol. csok a csaladnak...

váj mí 2009.03.26. 15:33:49

@Rongyláb Jani:
Janikám, kösz a jó szándékot, de a "Es akkor itt van a hatarontulik helyzete, ami szomoru, ha mar ennyi itt a sok okos ember, akkor segitsen rajtuk ..." kitételt tartogasd a roma nemzetiségű állampolgártársadnak. Ő talán rászorul :P
Le kellene már szokni arról, hogy a határon túli magyarságot szegény rokonként kezeljük, Janikám édes ...

DeMarco 2009.03.26. 15:37:42

Ez a poszt nagyon jó. Nem azért, mert Geszti bevalotta, hogy tévedett, ezt eddig is tudtuk. Inkább azért, mert megmutatta, hogy ez a szavazás a látszat ellenére nem lett elfelejtve. Ez akkora tüske maradt mind a jóérzésű emberek, mind a határon túli magyarok lelkében, amit nehezen fog a baloldal lemosni magáról. Nem mintha akarná. Az itt irogató határontúli magyaroknak mea culpa, bocsássanak meg amiért nem sikerült. De megpróbáltuk és meg fogjuk próbálni újra-meg újra, addig amíg egyszer nem sikerül. Higyjétek el nagyon sok tisztességes ember él ebben az országban, akik testvérként gondolnak a határontúli magyarokra és szívesen mennek látogatóba hozzájuk.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2009.03.26. 15:38:01

@uns97: Fogalmazzunk úgy, hogy mindenki adja vissza amit ellopott és akkor jó. Nehogy azt gondoljuk már, hogy ha lopásról van szó, akkor nem tűnik el azonnal a pártpolitika..

r1attee 2009.03.26. 15:43:19

Kedveseim!
Az nagyon tetszik, ahogyan ezt a témát kezelik az "anya"országban... Mint mindig, mindeki tudja-keni-vágja a tutit... Ahogy anno 2004-ben is, mikor minket (mert ugye a határ túloldaláról jelentkezem) senki nem kérdezett meg, hogy mit szeretnénk... Mindkét "oldal" csak kihasználni szerette volna a határ másik oldalán maradt embereket, sőt általában mindig túszként kezelnek mindkét oldalon.
De tudjátok mit!? Marhára jól elvagyok,(és még nagyon sokan elvagyunk) ezek nélkül a cirkuszok nélkül...
Menjetek borogassatok kukákat, meg tüntessetek, az is megy jól, ahhoz értetek!

váj mí 2009.03.26. 15:44:46

@magyari:
Örülök, hogy egyetértünk.
Engem az bőszít fel, amikor az erdélyi/határon túli magyarságot indokként használják fel magyarországi politikusok belpolitikai csatározásokban, tekintet nélkül arra, hogy milyen hátrányokat/problémákat okoznak ezzel a határon túli magyaroknak a saját országukban.
És a 2004-es népszavazás erről szólt, a belpolitikai csatákról.
A '89 előtti/körüli helyzet meg külön történet, ami nagyon hosszan taglalható.

VIKUNYA 2009.03.26. 15:46:16

jobb később, mint soha!

Jim 2009.03.26. 15:47:36

@prosimpozor: ezzel vitába szállné, egy kedves kárpátaljai ismerősöm, aki nagy küszködve, rengeteg meló mellett elvégezte a magyar jogi egyetemet, még mindig nem kapta meg, pedig idestova 10 éve él itt. Tudod, a köcsög szőröző gecik azt követelik, hogy legyen biztosított a megélhetése. De ugye állampolgáráság nélkül nehéz a nagyjából biztos megéletést biztosító szakmákban elhelyezkedni.

Úgyhogy egyáltalán nem könnyű...

yda 2009.03.26. 15:48:53

@Rongyláb Jani:
Olvasd,hogy mit írtam fentebb!!

tommygun 2009.03.26. 15:54:54

Szerintem Gesztinek már régóta faszkorbács jár. Úgy látszik sejti, hogy kenyéradó gazdái a süllyesztőbe tartanak és gyorsan megpróbálja nyelvét a jobboldal ánuszába mártani. Gerinctelen köcsög hazaáruló gennyláda.

sanyix 2009.03.26. 15:59:49

@Rá Dios: már látom hogy szadeszos. De rá így konkrétan nem emlékeztem. De tényleg látszik rajta. :D
A maszopos átlagban zsíros erősen kopaszodó 50+-os ember(ha nyugdíjas még nagyobb a valószínűség), akibe beleivódott a szocializmus, vagy vidékről budapestre települt szintén általában zsíros panellakó emberke, vagy a putriban lakó fosztogató rézbőrű valamelyik telepről.

szadeszes, meg általában enyhén nöies beütésű férfi, színes ruhákban, divatosan öltözködve, nők általában színes fejkendőt is hordanak, + (kevés) "dolgozó" (sikkasztó) sötétbőrü, és az egyik jelentős csoport is ide tartozik, aminek tagjai a közel kelet környékéről érkeztek, és pár éve egy kockabajszos, félrefésült hajú bácsi által üldözöttek voltak.

tlantos 2009.03.26. 16:00:50

@Gabca: "tb rendszer és nem is az oktatási rendszer átalakításáról. Ezek a szolgáltatásokat magyar állampolgár csakis magyar lakcímmel veheti igénybe!!! "
amirol fingod sincs, azt ne reklamozd.
A hajlektalanoknak ugyanugy jar az ellatas, mint a tobbi allampolgarnak. Pedig nekik nincs lakcimuk, nemdebar?

ZöldReakt 2009.03.26. 16:05:40

@tlantos: nos pont jó emberrel vitatkozol nem jár a hajléktalanoknak a tb ellátás csak a kizárolagos eü biztosítás ! Amúgy hajléktalan témába ne vitatkozz velem szoc munkás vagyok evvel foglakozom , inkább olvasd el az ide vágó jogszabályt!

Puck 2009.03.26. 16:06:08

Umm, mint erdelyi magyar vicces ez a post. De nem tudom mit mondjak. 14 evesen hoztak ki szuleim, 2 evig romanoztak, de mar akkor megertettem, hogy a magyar ember (meg, ha nagy hungaristanak is valja magat) nem szereti a kivulalott, legyen az magyar, roman, szlovak, szerb, whatever. Egyszeruen kivulallo es kesz. Buszke vagyok erdelyi letemre, es igen, amint egy elottem levo mondta, ne azonositsuk erdelyt csupan harghita es kovaszna megyevel, ok szekelyek, az erdelyiek teljesen mas reteg. Nem kell felrerteni, semmi gondom a szekelyekkel, csupan megvan a kulombseg.

rada09 2009.03.26. 16:11:54

Jöjjön már végre vissza ORBÁNFASZFEJ,mert ennek a gyűlölködő undorító stílusnak sosem lesz vége országunkban!
LE A MAGYAR POLITIKUSOKKAL,AZ ÖSSZESSEL!!!

Kutyuu 2009.03.26. 16:13:30

Beteg ez az ország, elég csak itt végigolvasni a hozzászólásokat...
Állunk nyakig a szarban, és nem azzal foglalkozunk, hogy ki kellene mászni, hanem a másikat lökdössük egyre beljebb, persze ezzel magunk is beljebb kerülünk.
És a végén együtt süllyedünk el. Jobbos, balos, fehér, fekete.

sanyix 2009.03.26. 16:20:29

@Gabca: hmm ritka az ilyen mint te, mint a fehér holló. Mármint a nem szélsőliberális magyargyűlölő szocmunkás. Mivel az ehhez kötődő egyetemi szakokon keményen megy a szélsőliberális agymosás (közeli forrásból tudom), meg látni is a tévében amikor habzó szájjal rasszistáznak mindenre, meg turbómagyaroznak, a hasonló szakmát művelők.
Grat :)

tlantos 2009.03.26. 16:20:56

@Gabca:
protezist is ingye kapnak (kaptak mondjuk 2-3 eve, azota nem kovetem), nekem az is tb, egy zsebbol megy, tokmindegy minek nevezzuk.

tlantos 2009.03.26. 16:23:19

@tlantos:
ettol fuggetlenul : annak jarjon a szaja, aki itt lakik, itt fizet adot.
miota romania is eu tag, azota a jarkalas is konnyebb, le kene mar allni ezzel a temaval.

ZöldReakt 2009.03.26. 16:23:50

@sanyix: én szerencsére rengeteg jobboldali érzelmű szocmunkással találkozom !

alte trottel 2009.03.26. 16:25:42

Nos kedves turbómagyarok, kéretik újból FIGYELMESEN elolvasni:

"Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?"

Még egyszer a gyengébbek kedvéért:

"...VAGY A MEGALKOTANDÓ TÖRVÉNYBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB MÓDON IGAZOLJA..."

Értitek, kedves honfi és nem honfi, honleány és nem honleánytársaim?

VAGY A _MEGALKOTANDÓ_ TÖRVÉNYBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB MÓDON IGAZOLJA

Tehát a tervezet megszavazása után BÁRMELYIK kormány, amelynek 50% +1 képviselője hízlalja a seggét a parlamentben, BÁRMIKOR hozhatna egy törvényt ami meghatározza, hogy a magyar nemzetiség igazolására az is elegendő, ha a jelentkező megesküszik a próféta szakállára, a Földrengető Ungabungára avagy a Napfaló Kockás Krokodilra, hogy ezekután mindig a Kétpöcsű Fürgegyík Pártra fog szavazni, mindörökké ámen.

Hát ezt szavazza meg, akinek két anyja volt és mind a kettő Béla.

ZöldReakt 2009.03.26. 16:34:20


1997. évi LXXX tv. a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről

A társadalombiztosítás rendszerében nyújtott ellátások az egészségbiztosítás és a nyugdíjbiztosítás keretében vehetők igénybe.

(2) Egészségbiztosítási ellátások:

a) egészségügyi szolgáltatás; ( hajléktalanok , fogavatartotta....stb..)

b) pénzbeli ellátások:

ba) terhességi-gyermekágyi segély,

bb) gyermekgondozási díj,

bc) táppénz;

c) baleseti ellátások:

ca) baleseti egészségügyi szolgáltatás,

cb) baleseti táppénz,

cc) baleseti járadék.

(3) A nyugdíjbiztosítási ellátások:

a) társadalombiztosítási saját jogú nyugellátás:

aa) öregségi nyugdíj,

ab) rokkantsági nyugdíj,

ac) baleseti rokkantsági nyugdíj;

b) hozzátartozói nyugellátás:

ba) özvegyi nyugdíj,

bb) árvaellátás,

bc) szülői nyugdíj,

bd) baleseti hozzátartozói nyugellátások;

c) rehabilitációs járadék.

KopaszMercis 2009.03.26. 16:41:15

Jah, most hogy jona fidesz mar teljesen mashogy latja a kerdest. Igy hogy erdelyi csaladba nosulok en is kicsit maskeppen latom...

Meg pedig ugy hogy a cigany fidesznek nyitottnak kellett volna tennie a majdnem meg ciganyabb alkotmanybirosagat arra, hogy normalisan kellene az allampolgarsag kerdeset szabalyozni. Teljesen mashogy lehet egy olyan magyar allampolgar aki egesz eleteben egy masik orszagban el, mint az aki itthon. Attol o meg magyar. Kar hogy a fidesz nem igy latja.

ZöldReakt 2009.03.26. 16:46:58

@alte trottel: nem látok kivetni valót a szövegben. Egy felhatalmazást adott volna az akkori kormánynak arra , hogy törvényt alkosson a kettős állampolgárságról. Ami ugyancsak megjegyzem ( körülöttünk lévő országban működik) Még egyszer elmondom nem került volna ez semmibe nekünk ( kivéve talán az útlevelek nyomtatása és az aparutás költsége , bár ezt fedezi az illeték). Mindezt évekkel később kedves Fecó barátunk is elismert, ugyanis akkoriban is ő állt e mögött és tanácsolta Medgyessynek. A baloldal csak a mandátumait féltetve hozta meg ezt a döntést (szavazati jog) .
Kérdem én más országban ez miért működik?
Demográfiai válság van , egyre fogy a nemzet , kivel töltsük fel a hiányzó űrt? Kínaiakkal ? Nincsen velük semmi problémám, de ha választani lehet én csak a magyar választom! Aki közülük át akart költözni az már átköltözött nem befolyásol ez már semmit ami a pénztárcánk tartalmának csökkenéséhez vezetne. Viszont érzelmi jelentősége ennél sokkal hatalmasabb ! Titeket ez nem fog meg ?

Muad\\\'Dib 2009.03.26. 16:48:42

Az egész állampolgársági cirkusz azért különösen vicce, mert itt habzik a szája a sok nethuszárnak, hogy így ne adjunk, úgy ne adjunk, jajj a gazdaság, miközben egy kínai gond nélkül kap itt 5 év alatt állampolgárságot, ha kellő pénzzel rendelkezik és amortizálják is le a gazdaságunkat szépen. De hát tőlük nem kell sajnálni, végül is nem egy szerencsétlen 80 éves bácsika, aki szeretne azzal a tudattal meghalni, hogy a hazája nem felejtette el. Meg hát a kínaiak ellen nem is lehet olyan aktívan fellépni, mert még picsán találnának rúgni valakit, a félelem és meghunyászkodás meg ugye nagy úr errefelé.
Mondjuk más európai országban ez a kérdés fel sem merül, automatikusan kapott szinte mindenhol a határon kívüli kissebség állampolgárságot.

I'll be Beck! 2009.03.26. 16:56:52

Mióta a szadi végvonaglik és a szocik is pukkannak lefelé miszterszusi úgy kezd lenni vele, hogy minden szív a jobb oldalon dobog. Szopjálgeci szopjálgeci szopjál geci azt aluggyál el.

2009.03.26. 17:06:59

kettős állampolgárság? hülyeség.

átlátó 2009.03.26. 17:07:08

A Geszti csak tévedésből magyar állampolgár. Nekem ne pofázzon.

Tenoce · http://www.deezer.com 2009.03.26. 17:10:36

Biztos o szeretne rendezni az Erdelyi Vagtat...

Réti fiú 2009.03.26. 17:52:20

@prosimpozor: egy volt magyar allampolgarnak visszaadando magyar allampolgarsagrol nem donthet egy magyar allampolgar ... ilyen egyszeru, a tobbi csak duma, burokraciarol, nemzetkozi torvenyekrol, tortenelemvizsgarol ... olyan mintha egy csaladi ebedhez csak ugy ulhet le a tesod, hogy elobb kikerdezed csaladod tortenetebol ... gusztustalan

alte trottel 2009.03.26. 18:19:50

@Gabca:
Tényleg nem érted?

Épeszű ember legfeljebb a legközelebbi, élet-halál megbízható rokonának ad BIANKÓ csekket!

Sarkítsunk egy kicsit!
A genetikusan hiperpigmentált honfitársain pár hónap alatt egy emberként áttérnek hindunak. A következő választáson nyernek, és a Magyarországi Iszlám Párttal koalícióban többségi kormányt alakítanak.
Első dolguk megszavazni a törvényt, miszerint magyar nemzetiségű, TEHÁT A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGRA MINDEN EGYÉB VÁRAKOZÁS? VIZSGÁLAT, OKIRAT, FIRLEFRÁNC NÉLKÜL JOGOSULT MINDENKI, aki legalább egyszer kijelenti, hogy Allah akbar, illetve az indiai szubkontinensen született.
Pozitív hozadék: Magyarország lélekszáma egy éven belül 119.7 milliósra duzzad. Negatív hozadék: Kurvára kisebbségbe kerülsz.

Ha mondjuk olyasmi lett volna a kérdésben, hogy "Akinek legalább egy nagyszülője bizonyíthatóan magyar állampolgár volt" vagy valami hasonló AKKOR gond nélkül ikszelem az "igen"-t. De így? Ötpeták úr (patru bani) menjen a picsába!

würm 2009.03.26. 18:54:00

A kettős állampolgárságról szóló népszavazás előtt a Fidesz szakpolitikusai sem pártolták az ügyet, úgy fogalmaztak, hogy ez most nem aktuális. A referendumot egyébként Thürmerék inditották el (bizony), a kórházprivatizációról szóló kérdéssel eggyütt. Orbánék csak aktuálpolitikai kényszerből csatlakoztak, majd álltak a referendum élére. A baloldal félelme az volt, hogy 2/3-os Fidesz győzelem esetén a kettős állampolgárságot megszerző határon túli magyarok szavazati jogot is kapnának, és ennek egyértelmű és hosszútávú következményei lennének. A Fidesz ezt vehemensen tagadta, de alig egy év múlva, a 2006-os választási kampányban, a párt miniszterelnök-helyettes jelöltje Mikola István odanyilatkozott, hogy a dolog azért lett volna imigyen hasznos, mert akkor a jobboldal 20-25 évre bebetonozhatta volna magát a hatalomba. Mikolát 2-3 nap múlva visszahúzták az első vonalból, némi nyakatekert magyarázkodás után. Tehát, a dolog kissé bonyolultabbnak tűnik.

Szűcslaci 2009.03.26. 19:11:03

@prosimpozor:
Te rühös, te.
Százszor és ezerszer is arra fogok szavazni, hogy minden magyar nemzetiségű állampolgár is legyen és ne tudjanak a külföldi kormányok akármilyen méltánytalanságot elkövetni ellenük, mert magyar állampolgárok is.

S. Annyi 2009.03.26. 19:12:59

A végén még jobbikos lesz a fazon. megmondtam. Egy sörbe?

Szalahadin 2009.03.26. 19:26:23

LWPLICM,
te egy rendkívül sötét és szánalmas figura vagy, valamint gyáva seggfej.
Elég sokan megszólítottak már előttem is, mégsem merted idetolni a képedet.
Ha már ilyen kibaszott öntudatos adózó vagy, kössünk üzletet:
a magadfajta hazaáruló buzirudik adójából finanszírozzuk a határon belüli segályen élősködőket és bűnöző politikusokat, míg a magyar nemzetetben gondolkodók finanszírozzák a határon túliak fennmaradását. Biztos lehetsz benne, hogy mi járnánk jobban...

Szalahadin 2009.03.26. 19:37:05

segályen természetesen segélyen, mielőtt belekötne valaki.

Lámpaoltó 2009.03.26. 20:58:02

Geszti Péter, az örök helyezkedő nyalnok lendületben, muhaha, pénzt szagol az istenadta a Fidesz fartővénél :DDD

Rongyláb Jani 2009.03.26. 21:19:15

én a Kétpöcsü Fürgegyík Pártra adnám le az új választásokkor a szavazatomat, mert akkor mindent zöldebb lesz itthon az tuti.

@váj mí: kedves forumos kolléga, én egy q@*%a szóval nem sajnáltam le, nem szegényeztem le a határontúliakat, ez tény. de az is, hogy amig a saját seggünk szaros a Szent Hazában, addig ne akarjunk másra mutogatni. Ha erős az ország, egyetértés van idehaza, rendezett a kissebségek helyzete, akkor jöhet a nagyobb támogatás határon tulra kultúrástól politikástól, gazdaságostól mindenestől. Nem pedig azáon kéne lovagolni szeretett joboldali KirályViktorunknak, ohgy a feszkót már nemcsak itthon kelti, hanem kinnt is. és ha kiteszem a lábam az országból, s nem vagyok fidebaszos, akkor már hazaáruló vagyok, meg idegenszívű. Pedig én magyar vagyok. És a szüleim is meg az egész pereputtyom. De majd én kinek sirjak, ha mondjuk az én meg a ti szüleitek nem kapnak nyugdíjat, MERT NINCS. Majd ezt mondják. NA előbb ezt kell rendbe tenni.
A cigánykérdést is meg kell oldani, mert vagy a fejünkre nőnek, vagy kiadják rájuk a vadász engedélyt. Na ez a káosz. És egy dolog még, nekem is csak nemrég nyitották fel a szemem ebben a témában. Lehet hogy még sok más is van, de most ez került számomra érdekes megvilágításba.Egy barátom gyermeke most 12 éves. Az ő generaciójában már több ma a kisebbségi mint a magyar. Erre csak a figyelmet szeretném felhívni.Már a 3. generáció nő fel köztük, aki nem látta a szüleit dolgozni menni, max lopni, stb. De meg kell tanulni velük lehet együtt élni, vagy....
ezt döntsétek el. De ahogy a magyar kissebségek helyzete mutatja a szomszédos országokban, nem mostanában fogjuk idehaza ezt megoldani. megint csók a családnak... :)

alte trottel 2009.03.26. 21:27:59

@Szűcslaci:
Te bölcsek bölcse! Szerinted ki a búbánat akadályozná meg a szerb, román, ukrán, szlovák kormányokat (amelyek ugyebár hőn szeretik a magyarokat - mint az közismert), hogy rögvest hozzanak olyan törvényt, ami MEGTILTJA a kettős állampolgárságot? Választásra kötelezve a kettős állampolgárokat, hogy záros határidőn belül válasszanak.

@Szalahadin:
Mondd csak te nagyonmagyar! (röhejes, ezzel a nickkel) Szerinted a HT magyarok olyan semmitérő népség, hogy már a puszta fennmaradásukhoz is a mi alamizsnánkra vannak rászorulva?

winerprince 2009.03.26. 23:23:45

Nekem csak annyiban változtatta volna meg az életemet,ha kettős állampolgár lehettem volna hogy utazhattam volna.Most meg ha fel szeretnék Pestre menni az ismerőseimhez,akkor koldulni kell menni a konzulátusra.Még azt is meg kell mondanom előre hogy hányszor tervezek beutazni,és alkalmakként hány napot tartózkodok Magyarországon.Decemberben,mikor utoljára igényeltem vízumot,kérdezték hogy mikor tervezek utazni,azt mondtam h.szilveszterre.Erre a hölgy szállásfoglalót kért SZÁLLODÁBÓL V.HOTELBÓL.Amennyiben erre képtelen vagyok,akkor nem garantálhatja 31.határidőt.Mintha valaki szilveszterezik Budapesten,az csak szállodában aludhat.Bezzeg amikor mindkét öregapámat 42'ben elvitték Oroszországba,akkor nem volt ez a szőrszálhasogatás.Aztán meg az egyiknek még 2Év szibériai hadifogság.1993 -ban mikor megkaptuk a kárpótlási jegyet,a magyar üzérek úgy lenyomták az árát,hogy ami 2000 márkát ért,végül 600 márkát kaptunk érte.Nekem meg az unokatestvéremnek lett véve 2 óra hogy emlékeztessen bennünket a tatára.Ennyi járt a több évi szenvedésért,és ezt sem Magyarország adta,hanem a szovjetunió....

alte trottel 2009.03.26. 23:57:10

@winerprince:
Ezek szerint Szerbiában élsz. Szívás, de Schengen az Schengen. Vígasztaljon az a tudat, hogy olyan 5-10 év múlva ti is az unióhoz fogtok tartozni.
Amúgy érdekes. Szerinted az én K. anyámat, amiért Milosevics elkúrta és nem mehetsz tetszés szerinti időben tetszés szerinti országba?
Tudom, hogy neked aztán nem sok közöd van hozzá, de én még emléxem, amikor nálatok volt szép világ, TI (bocs, a szüleid) utazhattatok, vállalhattatok munkát szabadon. Minket, szegény nyomorult páriákat meg úgy sajnáltatok le, hogy még a lábunk is ökölbeszorult.

Külön tetszik jeremiádában az a sikoltó magyarságtudat, az a mindent legyűrő hazaszeretet.
Idézem:
"annyiban változtatta volna meg az életemet,ha kettős állampolgár lehettem volna hogy utazhattam volna"
Igazán megható.
Ha meg kaptatok kárpótlást, azt biztosan nem a nagy SZÚ adta. Ők legfeljebb szocskát.

Zetek 2009.03.27. 16:22:04

Érdekelt valakit Geszti véleménye az ügyben? Leírjam a szomszéd kutyájáét? Annak is van ekkora hírértéke.

dr.ötvös 2009.04.17. 09:51:37

Ez a Geszti tehetségét (ha ugyan volt) elvesztegette, hitelét elvesztette. Nincs mélysége, csak felülete. Véleménye nem érdekes. Szót sem érdemes vesztegetni rá.
Akit esetleg mégis érdekelne az ő való viszonya a kettős állampolgársághoz:

www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=44831

és egyéb kétes ügyletei:
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=44772
süti beállítások módosítása