Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

30. hét

2008.07.21. 06:37 :: gg

Minimumjaink ezen a héten:
 
HÍR: Felmentettek három tojásdobálót – Véget ért délután öt óra után az utolsó, a szombati Meleg Méltóság Mente napján őrizetbe vett tojásdobáló gyorsított tárgyalása is – kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol a szombaton előállított 57 ember közül hétnek tartották meg a tárgyalását. Három embert felmentettek, a másik négy ember garázdasági ügyében indult eljárását átminősítették rendzavarássá. Őket négyüket pénzbírságra ítélte a Bíróság, melyből még az előzetesben töltött 3 nap költségeit is levonták.
 
 
Az a minimum, hogy a bíróságok merjék alkalmazni a meglévő jogszabályokat és a jogalkalmazó szervek teremtsék meg a köz- és jogbiztonságot Magyarországon.
 
HÍR: Esztergom polgármestere elnézést kért Párkánytól – Szombatról vasárnapra virradó éjjel magukat náciknak valló fiatalok buliztak Esztergomban, majd néhányan átmentek a Duna másik oldalára és ott náci jelszavakat skandáltak. Hetet el is fogtak a szlovák rendőrök.
 
 
Az a minimum, hogy ha már nem tudunk rendet tartani, akkor bocsánatot kérünk, és reméljük, hogy mások is követik a fenti példát, mert nem emlékszünk arra, hogy az elmúlt hetek atrocitásai miatt más felelős vezetők is bocsánatot kértek volna az érintettektől.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr64577547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MÖM: Nyílt válasz Meggyes Tamásnak, Esztergom "szlovák" polgármesterének 2008.07.23. 15:34:41

Tudjuk jól, hogy szervezetünk - az Ön szavaival élve - "kártékony csoport", legalábbis az Ön számára, hiszen szervezetünk már több alkalommal is az Ön "tyúkszemére" taposott. Ezek után tehát természetesnek vesszük, hogy szervezetünk tagjaitól elhatárolódik, velünk semmiféle közösséget nem vállal, sőt egyenesen lenáciz bennünket. Az is várható reakció volt Öntől, hogy gyorskúszásban fog majd Párkány polgármesterének, Ján Orávecnek a lábaihoz simulva bocsánatot kérni - magyarán behódolni - azért, amiért nem is kellett volna. Megszoktuk már, mert ez az ország sajnos tele van az Önhöz hasonló opportunista és gyáva emberekkel, akik gondolkodás nélkül beérik azzal a kevéske fél- vagy áligazsággal, melyet a számukra erősebbnek tartottak jutalomfalat gyanánt eléjük vetnek.

Amit azonban már Öntől is meglehetősen furcsának tartunk, az az Ön alábbi mondata, amelyet Párkány polgármesterének írt: "Arra kérjük azokat a hatóságokat, amelyek tenni tudnak e szervezet fellépéseinek, rendezvényeinek megakadályozásáért, tegyenek meg mindent, hogy ilyen támadás ne érje közösségünket."

E mondatában tehát Ön burkoltan arra kéri - kvázi "hatalmazza" - fel párkányi kollégáját (is), hogy a jövőben segítsen Önnek megakadályozni azt a rendezvényt, amelyet betiltani, megakadályozni még Önnek, Esztergom város polgármesterének sincs joga. Ezt a mannaként várt malaszt reményében megtoldja azzal, hogy még ki is hangsúlyozza szervezetünkkel, és a rendezvényeink betiltásával szembeni jogi tehetetlenségét, impotenciáját.

Mindez dióhéjba sűrítve és leegyszerűsítve annyit jelent, hogy Ön ezzel a kis intermezzójával ismét adott egy kövér lovat a szlovák soviniszták alá. Mert mi is az Ön meghunyászkodó levelének tanulsága, üzenete? Egyrészt az, hogy Ön, mint Esztergom polgármestere, meghunyászkodik a szlovák sovinizmus előtt. Megtehette volna, hogy levelében az esztergomi magyar állampolgároktól való elhatárolódás helyett inkább a nyomozás tisztaságát és józanságát kéri, de Ön nem ezt tette. Ehelyett megint eljátszotta a bűnbánó bűnöst, holott a bűn megállapításához - mint tudjuk - legalábbis egy bírósági ítéletre azért szükség lett volna...

Másrészt nyílt levelének az is fontos háttérüzenete, hogy Ön - avagy a szlovák soviniszták szemében "a magyar" - nem tudja megvédeni magát, és még arra sem képes, hogy az ő saját "szélsőségeseit" megregulázza. Ha a párkányi-ügyet felkapja a szlovák sajtó - márpedig fel fogja kapni! -, Szlovákia arról értesül, hogy "magyar nácik randalíroztak Párkány utcáin", ami egyrészt nem igaz, másrészt Szlovákia összes sovinisztáját revansra ösztönzi majd. Emellett a szlovák soviniszták természetesen értesülni fognak arról is, hogy a Párkány-menti Esztergomot, amely a magyar történelem egyik legfontosabb városa, egy olyan ember felügyeli, aki még az ő saját "szélsőségeseivel" szemben sem tud fellépni, így jó okkal merülhet fel bennük a kérdés: "Ugyan mit tehetnének ellenem a magyar rendőrök, ha már a város polgármestere sem képes fellépni az ő saját állampolgáraival szemben sem?". Ha ehhez még figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a szlovákiai törvények jóval szigorúbbak a magyar törvényeknél, akkor talán jó okkal feltételezhetjük azt is, hogy a jövőben a már eddig is előforduló szlovák soviniszta "portyák" megszaporodnak majd, és azon sem csodálkozhatunk, ha egy szép napon szlovák soviniszta gárdisták masíroznak majd az Esztergomi Polgármesteri Hivatal előtt...

Ha tehát egy szép napon arra ébredünk majd, hogy a magyar zászlót már nem a határ túloldalán és nem is esetenként, hanem Esztergomban és rendszeresen égetik, akkor jusson eszébe, hogy ez az Ön bűne is, Polgármester Úr! Ha a magyarverések megszaporodnak Esztergomban is, amivel szemben a hatóságok természetesen még tehetetlenebbek lesznek majd, mint amilyen tehetetlenek most velünk szemben, akkor is jusson eszébe, hogy nem a "nácik" adtak szabad kezet a szlovák sovinisztáknak, hanem Ön. Ha pedig netán elfelejtené mindezt, ne aggódjon, mi majd az eszébe juttatjuk...

(Magyar Önvédelmi Mozgalom - 2008. július 15.)
süti beállítások módosítása