Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Roma vagy cigány?

2009.05.22. 11:15 :: gg

Május 22-én Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója és Bíró András, romaügyi jogvédő beszélgettek, többek között a címben jelzett kérdésről is.

A kisebbségi probléma stratégiai természetű, ebben a résztvevők ebben egyetértettek, és Schmidt Mária a bevezetőhöz rögtön hozzátette, hogy nem elég az egyenlő bánásmódért küzdeni, a cigányságra megkülönböztetett figyelmet kell fordítani.

A szegregáció kérdésében már eltértek az álláspontok, hosszas vitában érveltek a felek egymás ellen - a főigazgató asszony szerint hiába jó az alapelv, ha a feltételek nem adottak hozzá, és eközben a cigány gyermekek teljesen más szocializációs háttérrel érkeznek az iskolába; felzárkóztatni őket a többiekhez így célszerűnek tűnik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr251190568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása