Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Innen szép felállni

2009.05.15. 11:53 :: gg

Ma 17:00-tól az adás vendégei Bartha Ferenc a TriGránit Zrt. alelnöke és Csermely Ákos producer, a változatosság kedvéért leginkább a gazdasági válságról fognak beszélgetni. 

A legújabb mutatók szerint Magyarország a biztos kiesők helyett a kevésbé erős középőmezőnybe küzdötte fel magát az utóbbi időkben. Ez persze jórészt annak köszönhető, hogy az összes válságkezeléssel kapcsolatos EU ajánlás úgy végződőtt, hogy a felsoroltak "Magyarországra természetesen nem vonatkoznak." Az unió államai Brüsszel jóváhagyásával hihetetlen mértékű költekezésbe kezdtek, hogy aládúcolják megroggyant gazdaságukat. Ez alól csak hazánk kivétel, az IMF szigorú hitelfeltételeinek eredményeként az egyik legstabilabb költségvetéssel vágunk neki az évnek.

A gazdasági stabilizáció vesztese a magyar társadalom lesz, legalábbis ez olvasható ki Bajnai Gordon nyilatkozataiból. A Financial Times szakírója, Gideon Rachman szerint Magyarország rendelkezik a megfelelő  háttérrel ahhoz, hogy kilábaljon a válságból, talán a magyar lakosság most fogja belátni a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Budapestről nézve ez kevésbé tűnik valószínűnek, hiszen míg Bajnai igyekszik eleget tenni a Világbank követeléseinek, addig pártja minden intézkedését próbálja szabotálni.

A vészmadárkodás mellett szó esik még az idei Média Hungaryról, a legnagyobb hazai médiaügyi konferenciáról, melynek témái szintén az aktuális eseményekre relfektálnak. A finanszírozás, a sajtó felőssége, illetve a hazai reklámipar aktuális kérdései mellett az új médialehetőségekkel és tartalommenedzsmenttel foglalkozó workshopokon kutatják az új utakat a résztvevők.

Szólj hozzá!

Címkék: rádió media hungary válság

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr371123056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása