Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Nem középiskolás fokon

2009.05.14. 10:04 :: gg

A május 8-i adás tervezett témái közül ismét tarolt a válság, sajnos nem jutott idő sem a távoltartási törvényre, sem a gyűlöletbeszédre vagy a kisebbségek helyzetére. Érdekes vita bontakozott ki azonban a válság hatásairól a társadalomtudós Herczog Mária és a vállalkozó Winkler Ferenc szemszögéből.

A szerkesztők hiába tesznek újabb erőfeszítéseket arra, hogy a műsor változatosabb témákat vonultasson fel, a válság mindig előtérbe kerül. Az önerőből sikeressé vált Winkler Ferenc a vállalkozás fontosságát hangsúlyozta, és igyekezett lehűteni a bank és hitelellenes indulatokat. Szerinte a felelőtlen hitelfelvétel és a bankok túlságosan megengedő hozzáállása probléma, de egy-egy vállalkozás beindításában, bővítésében nagyon nagy segítség lehet a banki hitel. Amíg a Mohácsi vész dátumát mindenkinek fejből kell tudnia, azonban egy banki átutalás elintézése problémát jelent egy középiskolát végzett tininek, addig az emberek többsége képtelen lesz pénzügyekben felelősen dönteni.

Herczog Mária szerint azonban nem ez a legfontosabb amit, az iskolában a gyerekekbe kell nevelni, hiszen gyarkan az önbizalom és az önismeret hiánya okozza a problémát. Sokan emiatt nem mernek kockázatot vállalni, vagy hagyják magukat megvezetni mások által. Az önbizalom hiánya egyben a vállalkozókedvet is csökkenti, illetve megakadályozza, hogy valaki talpraálljon egy esetleges bukás után. Példának Donald Trump került elő, aki egy csőd után ismét talpraállt és ugyanúgy milliókat keresett másodszor is az ingatlanpiacon.

Az önbizalom és az önértékelés hiánya, illetve a mások hibáztatása mellett természetesen ismét szóbakerült a normakövetés sajátos magyar módja is. Újat mondani még más szemszögből is igen nehéz ezekben a témákban, vendégeink is csak a szokásos konklúziókra jutottak, törvényt tisztelni, adót fizetni nemcsak ildomos, de követendő példa.

Szólj hozzá!

Címkék: blog rádió válság

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr861120850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása