Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Gordonkázás

2009.04.27. 17:56 :: gg

Az adás vendégei Fabricius Gábor reklámszakember, Dr Somody Imre üzletember és Bányai Gábor újságíró, akik akarva akaratlanul az új kormányról beszélgettek.

A Bajnai kormány megalakulása nem várt irányba terelte a beszélgetést az adásban. Míg mindenki más a gazdasági megszorításokkal volt elfoglava, addig vendégeink a magyar közerkölcs, válallati kultúra és a kormány között vontak párhuzamot.

A normakövetés és a kooperáció megtanulható, erre hoztak példákat a vendégek, ki svácji gyorshajtással, ki Angliában beszerezhető oktató reklámokkal. Fabricius szerint a népnevelés igenis megoldható, valószínűleg számtalan, a manapság divatos „közérdekű közleményeknél” hatásosabb ötlete lenne, ha egyszer valaki ilyesmire kérné fel. Sajnos hazánk polgárai kevésbé vevők a „zsebkendőbe köhögj, tüsszents” típusú népnevelésre, sokkal jobban értenek a büntetésből. Vajon épp Bajnai Gordon lesz az, aki kioszt egy-egy tockost ha gyorshajtunk, szemetelünk vagy épp elcsaljuk az adónkat? 10 hónap erre kevés, és az MSZP legendás belső ellenállása valószínűleg megakadályoz minden komolyabb változást.

Dr. Somody Imre egy nagyvállalat élére kerülő válságmenedzserhez hasonlította az új miniszterelnök helyzetét. A probléma csupán annyi, hogy míg egy haldokló vállalatnál általában örülnek a szakember érkezésének, addig a kormánypárt nem fogadta túl nagy lelkesedéssel a korábban oly sokszor emlegetett szakértői kormány megalakulását.

A kitartó betartás minden szinten megtalálható az országban, a sarki fűszerestől az államigazgatásig, olykor a legliberálisabb gondolkodó is azt kívánja, bárcsak jönne valaki, aki alaposan rendet tesz ebben a kuplerájban.

Szólj hozzá!

Címkék: rádió fabricius gábor somody imre

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr621080434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása