Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Válságtudat vagy tudatlanság

2009.04.11. 09:25 :: gg

Az utolsó márciusi adásban, március 27-én Pesty László, Lakatos Péter és Küllői Péter a leendő új miniszterelnökről beszélgetett, akinek személye akkor még csupán a vendégek szerint volt biztos.

Az adás első felében természetesen a válság volt a fő téma, ami Magyarországot nem csupán gazdaságilag, de politikailag is sújtja. A gazdasági válság hatásai a szavazókra, a következő hetek politikai eseményeire meglehetősen bizonytalanok, ennek ellenére az adás végére mindenki egyhangúan Bokros Lajosra teszi tétjét.

Ez a hozzáállás nem meglepő, hiszen a meghívottak osztják azt az általános véleményt, hogy hazánknak jelenleg sokkal inkább megszorító, népszerűtlen intézkedésekre van szüksége, mint politikai varázslásra. Erre a legmegfelelőbb személy meglehetősen mazochista hajlamú kell legyen, nincs helye a népszerűséghajhászásnak. Természetesen elhangzott a kérdés, ami a bizonytalan időszakban gyakran volt hallható a televízióktól a kocsmapultokig: „te elvállalnád?”

Míg Lakatos Péter és Küllői Péter a kérdésre határozott nemmel válaszolt, válaszukat hozzá nem értéssel magyarázva, addig Pesty László gondolkodás nélkül vállalná a dolgot. Utóbbi szintén alkalmatlannak tartja magát, ám véleménye szerint ez nem akadályozta meg az eddigi miniszterelnököket sem megválasztásukban és megválaszttatásukban. Ez a kijelentés jól ábrázolja az általános közvélekedést a hazai politikai elitről.

Lakatos Péter a műsor második felében szerencsésen elterelte a szót a már ezerszer átbeszélt politikai válságról, és a gazdasági válság lehetséges megoldásait kereste, az előző heti adáshoz képest kicsit több sikerrel. Véleménye szerint Magyarország leginkább szürkeállományára támaszkodhat, tekintve, hogy sem nyersanyagforrással, sem kifejlett ipari háttérrel nem rendelkezik. A jelenlegi oktatási rendszer felemlegetése vitát indukált az állami támogatásról és a felsőoktatás színvonaláról. Sajnos az adásban nem kapott hangsúlyt Lakatos Péter egyik megállapítása a távol keleti országok felemelkedéséről, szerinte a hihetetlen gazdasági fejlődés mögött a demokrácia hiánya áll. Ez a gondolat akár egy külön adást is megérne.

Az adás harmadik részét eléggé felkavarta a hírekben hallható legújabb miniszterelnökjelölt, Takács János neve. Innen a vendégek visszatértek a lehetséges és kívánatos jelöltek összehasonlításához. Az SZDSZ "szavazok vagy nem" játéka meglehetősen sok találgatásra adott lehetőséget. Az adás elején feltett kérdés levezetéseként a műsorvezetők megkérték a vendégeket, hogy nevezzék meg, szerintük ki lesz Magyarország következő miniszterelnöke. Mindenki egyhangúan Bokros Lajosra tippelt. Szerencsére komoly téteket nem tettek erre a névre...

Szólj hozzá!

Címkék: rádió politikai

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr951057208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása