Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Lenyűgöző tárgyilagosság, briliáns objektivitás

2008.07.02. 13:31 :: gg

Pesty László sem elégedett.

Csak gratulálni tudok. Az e heti blog-témajavaslatokhoz (26. hét). Lenyűgöző tárgyilagosság, brilliáns objektivitás. A kormánypárti elfogultságnak nyomát sem látni. Ez igen!

A három felvetésből egy viszonylag semleges, (magyar Hyde Park) kettő pedig az ellenzék rémtetteiről szól. Az egyik ugyebár a Csongrád megyei fideszes közgyűlés ostoba irtóhadjáratáról, a másik az V. kerületi fideszes polgármester bornírtságáról, a harmadik a kormánypártisággal nem vádolható gazdák értetlenségéről és indokolatlan követelőzéséről. Remek.

A Szeretem Magyarországot Klub nem először galoppírozza el magát. Mindnyájan emlékszünk még az esetre, amikor a 2006 októberi rendőri brutalitást követően erősen áthallásos, a kormánypropagandára hajazó „csendes többség” kampányunk hatására többen kiléptek a Klubból. De úgy tűnik, nem elegen.

Úgy tűnik, a Szeretem Magyarországot Klub még a látszatra sem kíván ügyelni. Mármint a tárgyilagosság látszatára.

A vád, miszerint ez a klub a városi, balliberális értelmiségiek gyűjtőhelye, úgy tűnik, igaz. És az is valós állításnak tűnhet, hogy a forma kedvéért azért szükség van néhány ellenzéki fejre is, így fenntartható a középen állás látszata. De ez egy sanda taktika, kicsit sem tisztességes, és a „dísznek” itt tartott, néhány „Fidesz-közeli” személyiség kihasználásán, pontosabban felhasználásán alapul.

Valóban ez a négy blog-ötlet jutott csak eszetekbe? Azon a héten, amikor az MSZP-s országgyűlési képviselő Havas Szófia,  aki az 56-os forradalmat nyilas zavargásnak tartja, egyedüliként szavazott a fővárosi közgyűlésben az ellen, hogy a Világifjúság teret Mansfeld Péter térre kereszteljék? Azon a héten, amikor az MSZP-s minisztérium ugyanezt a hölgyet havi 850 ezer Ft-os honoráriummal kínálja meg? Azon a héten amikor a kormányzó párt újabb korifeusáról derült ki, hogy köze van a Zuschlag-ügyhöz? Azon a héten, amikor megtudhattuk, hogy a bíróság megint nem hozott határozatot a Tocsik-ügyben, és még 12 év után sem tudhatjuk meg, hogy 800, 80, avagy 3 millió forintról szól a történet?

És ez nem jobboldaliság, vagy baloldaliság kérdése. Magára valamit is adó értelmiségi, „egy nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országban” elszégyellné magát, ha ilyen nyilvánvalóan benyal a regnáló hatalomnak.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr66549550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hopp hopp 2008.07.02. 15:57:15

Ez mondjuk igaz. Kíváncsi vagyok, lesz-e belső reagálás.
Azaz párbeszéd...

estrella 2008.07.02. 17:20:47

Egy magára valamit is adó értelmiségi egyetlen oldalnak sem nyal be. Attól értelmiségi, hogy kételkedik, mérlegel, aztán dönt. Minden újabb esetben újra és újra. Egy magára valamit is adó értelmiségi indulatos, de nem vagdalkozik, általában ellenzéki, de nem pártkatona. Egy magára valamit is adó értelmiségi gondolkodik, aztán beszél, kérdez, s csak aztán fogalmaz választ. Egy magára valamit is adó volt értelmiségi a saját sikertelenségét, múló dicsőségét összefüggésbe hozhatja a benyalással - de először a saját nyelvén kezdi a vizsgálódást.

hopp hopp · http://szavazoo.blog.hu 2008.07.02. 20:52:11

estrella!

Ha azt, hogy egy magára valamit is adó értelmiségi általában ellenzéki, de nem pártkatona, úgy értetted, hogy igenis kritizálja a mindenkori kormány tevékenységének hibáit, hiányosságait, akkor ok. Viszont ha arra gondolsz, hogy bármilyen mértékben is azonosulnia kell az éppen ellenzékben lévő politikai csoportosulás ideológiájával (marketingjével?), akkor nincs igazad.
Persze utópisztikus gondolat, de talán létezhet olyan kormány, amely mellé büszkén oda lehet állni, mert nem csak imidzse a rendteremtő arc, hanem láthatóan szeretne tenni az országért.
A közelmúltban majdnem elkezdődött egy ígéretes folyamat, amelyet azonban sajnos igen könnyű volt megállítani egy abszurd népszavazással.
Sosem állnék ezért büszkén gyé mellé (ó, dehogy!), sőt egyetlen jelenlegi politikusunk mellé sem, de nem könnyű dönteni a ROSSZ és a GONOSZ között.

estrella 2008.07.02. 22:39:49

Igen, úgy értettem, hogy lelkében, megnyilvánulásaiban, kritikájában és tenni vágyásában ellenzéki az értelmiségi, világért sem gondoltam arra, hogy azonosulnia kellene a játékszabályok szerinti éppen-ellenzékkel. Hiszen éppen ez a lényeg: ez különbözteti meg a pártkatonát a gondolkodó embertől. Nem akarom ezzel bántani a pártkatonákat, lehetnek korok, amikor nagyon is kellenek - én nem szeretnék olyan korban élni... Pesty úr - úgy tűnik - igen...

Derdák András 2008.07.05. 02:02:11

Kedvesek,
a témafelvetéseken mindig lehet javítani. Eg yklub erre való: hogy megbeszéljük, felvessük, kimondjuk. Szerintem ezt bármelyikünk megteheti, nem kell hozzá senkire sem várnunk, bárki javasolhat. Szokjunk már le erről a "várjuk-mitmonda-központ-smajd-azt-szapuljuk" logikáról. A klub, ahogyan az ország is: a miénk. Mi kezdhetünk vele azt, amit akarunk s amit a felelősségünk diktál. Kit mi érdekel.
Engem speciel Havas Szófia kevésbé, de ez talán nem bűnös..
Szóval: vessük fel, vitassuk meg, ami csak eszünkbe jut!

hopp hopp · http://szavazoo.blog.hu 2008.07.05. 22:00:12

beszéjetek arról, hogy mekkora lehetőségetek lenne a közvélemény pozitív befolyásolására, és hogy mennyit tesztek ezért!
tök jól kezdődött ez az egész, de nagyon leült. úgy tűnik sokaknak elég volt annyi, hgy a nevét adja ehhez a bulihoz, de túl fáradt, hogy a valódi lépéseket is megtegye. kérdezzétek meg őket is, hogy komlyan gondolják-e ezt az egészet!
miért csak ennyi blogbejegyzés érkezett ennyi idő alatt?

csináljatok már valamit, mert omlik össze itt minden! ez a mai savas-molotovos káosz már szinte fel sem tűnik a fél országnak. mi folyik itt?

Szemenyei Sándor 2008.07.09. 18:02:31

Szerintem is nagyon nagy a baj.A bértolnokok harsogása erősíti az erőszak- és a gyülölet mámorában üvöltők sakálhangjait.Szívében egyre szomorúbb országunk tehetetlen reménytelenségben hallgatja az üvöltéseket. Mindeközben, titkon, közelgő, tiszta hangokra vár.Például a Szeretlek Magyarország Klub tagjaiéra.Siessenek.Éhezzük atiszta szót, és az őszinte tetteket.
süti beállítások módosítása