Rólunk


Ez aSzeretem Magyarországot Klub blogja.

Állandó műsorunkat aRádió Cafén hallhatjátok.

Kapcsolat:
info@szeretemmagyarorszagot.hu

Bookmark and Share
Subscribe

Friss topikok

Az eddigi minimumok

Az eddigi minimumok

Linkblog

Közösség

Civilek a porondon

2009.04.24. 14:47 :: gg

A mai adás vendégei Bod Péter Ákos a Nemzeti Bank egykori elnöke, Borókai Gábor volt kormányszóvivő, a Heti Válasz főszerkesztője és Bródy János zenész, dalszerző.

Az adás témái a hétvégi tüntetések, a felvonulásszezon, és természetesen az EP választások lesznek. A vendégek különböző poltikai hátterük ellenére egyöntetűen elítélik a szélsőségeket és a kirekesztést. A szombati gárdistatüntetésen elhangzott holokauszttagadó beszéd újra felszínre hozta a vitákat a gyűlöletbeszéd és a holokauszttagadás szabályozásáról. Utóbbi kérdésben Magyarország egyelőre nem lépett, annak ellenére, hogy ezzel hazánk nemzetközi jogot sért. Miért lehetséges, hogy a környező országokban mindenhol törvény tiltja az ilyen kijelentéseket, a magyar törvényhozás mégis képtelen volt évtizedek alatt használható törvényjavaslatot alkotni? A vita ismét a szólászabadságról és a kisebbségek védelmének kötelezettségéről szól.

A vitához nem szorosan, de kapcsolódik a hír, hogy az UEFA újabb kísérletet tesz arra, hogy a  lelátókról száműzze a rasszizmust. Az újabb tervezet értelmében, ha a szurkolók rasszista rigmusokat skandálnak a lelátóról a bírónak kötelessége szünetet elrendelni, esetenként teljesen leállítani a mérkőzést.

A másik fő témakör a civil mozgalmak erősödése, társadalmi szerepvállalásuk bővítése. Az EP választások előtt két kisebb párt is erőteljes kampányolásba kezdett, a Humanista Párttal kiegészült Lehet Más A Politika, illetve a főállású aláírásgyűjtőből politikussá vált Seres Mária vezette Civil Mozgalom. Van-e esélye a nagy pártokkal szemben egy-egy idealista mozgalomnak, vagy mindannyian bukásra vannak ítélve, mint azok, akik korábban próbálkoztak? Erre a kérdésre is keresik a választ a vendégek Babarczy Eszter és Kóczán Péter műsorvezetők segítségével 23-án, pénteken 17:00-tól a Rádió Cafén.

Szólj hozzá!

Címkék: rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://szinkrontolmacs.blog.hu/api/trackback/id/tr771084002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása